Alternatyva IQ testų rezultatams: 10 klausimų, padėsiančių sužinoti, ar esate protingas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-06-06 12:22
Čia galvoj turimas intelektas yra ne IQ, bet IQ + emocinio intelekto mišinys kartu, kitaip sakant šitie klausimai rodo ar esate linkę į genialumą. Vien aukštas IQ šito negarantuoja, kaip ir vien aukštas emocinis intelektas be aukštesnio IQ, tik abi šitos intelekto rūšys kartu daro jus genialiu. Galite būti labai protingas, bet be kūrybingumo ir mokėjimo bendrauti ir vadovauti nekžką pavyks pasiekti daugiau nei vidurkis. Ir atvirkščiai kas turi charizmą be IQ gali kažką pasiekti su menais, religijom, TV ar soc. tinklų žvaigžde gali tapti (tai skirta tokiem patiems su EQ ir be IQ), dar versle ir turbūt viskas, nieko kas galėtu pakeisti pasaulį, ar praplėsti suvokimo ribas apie pasaulį tokie pilstytojai iš tuščio į kiaurą negali pasiūlyti. Dėja, bet tokių žmonių kurie nemeluodami sau ir kitiems gali į šituos kalusimus atsakyti teigiamai yra labai mažai, o turėtu būti praktiškai visi. Kita vertus paprasti žmonės, net nelabai susikalba su tokiais kurie gali atsakyti 10/10 teigiamai, nes toli gražu nesupranta nei 10% to kas pas genijų galvoje dedasi, nesupranta neįtikėtinų įžvalgų ir ryšių išpirmo žvigsnio nesuderinamuose dalykuose.
jijami5 2017-06-06 15:05
Tai reiškiasi jog idiotai yra protingi, nes yra laimingi
jordanbn2 2017-06-07 03:37
Na i visus teigiamai. Tiesa apie 5 tai tik paskutiniams keliems metams galiu taikyt. Nors dauguma projektu vienaip ar kitaip pavykdavo daznai buna niuansu kai sprendima zinai bet salygos neleidzia panaudoti atitinkama sprendima, ir reikia tenkintis alternatyvomis kurios ne tokios efektyvios
vanduo4 2017-06-07 13:40
- Įdomiau būtų jeigu būtų paaiškinta iš kur tokie klausimai atsiranda ir kodėl būtent tokie ir tokia jų seka. Dabar tai gali būti betkieno asmeninė nuomonė. - Tai labiau paviršutiniškas paviršiaus krapštymas. Pvz.: Ar sugebate spręsti gyvenimiškas problemas? Aišku sugebu, nemoku vairuoti tai neperku automobilio.
vardasas 2017-06-07 18:01
O jei moketum vairuoti tu auto pirktum?
vanduo4 2017-06-07 18:40
- Aišku, kad ne jeigu jis nereikalingas. Kodėl toks klausimas. - Mano užuomina buvo ne apie auto, o apie klausimų abstraktumą. Jeigu nesugebu išsilaikyti teisių tai dėl to priimu sprendimą nepirkti auto, vadinasi gyvenimiška problema išspręsta ir aš esu protingas? - O kaip dėl antro klausimo? Kaip aš skirsiu žmones darbams jeigu neturiu pavaldinių? Čia gal jau negaliu būti protingas? Ar šitas testas skirtas valdininkams? Pvz.: Kalašnikovas irgi prižiūrėjo vokiečių belaisvių inžinierių grupę, kurie pagamino senesnio modelio automatą (naujasnė alternatyva yra vokiškas Sturmgewehr - youtube.com/watch?v=sPWJOJZQCs8), todėl jo vardu buvo pavadintas Pirmasis Rusijoje NANALOGŲ Pasaulyje neturinitis automatas. Na ir kame jo protingumas, kad prižiūrėjo kalinius? Oi ne, jis juos paskyrė. - Straipsnis kažkaip iš piršto laužtas, nematau jokio loginio ryšio. Ką autorius turėjo omenyje?
vardasas 2017-06-07 19:51
Kalbant apie auto tai jau butu pabegimas nuo gyvenimiskos problemos. Pvz as zinau vienaip ar kitaip anksciau ar vieliau as tai padarysiu tai ko man reikia ir nesvarbu kas tai ar elementarus buitiniai reikalai ar aplamai belekas su kuo susiduriu ir jei nemoku tai imsiu ir ismoksiu. Tik va tiesa gal ir yra kad su kitais sunku susikalbeti.
FtBall 2017-06-07 20:28
Man tai kažkodėl atrodo, kad viskas čia yra atvirkščiai - teigiami atsakymai lemia mažesnį įvertinimą. Kaip vanduo4 pastebėjo - visus klausimus galima interpretuoti. Nėra nė vieno klausimo, į kurį atsakyčiau "tikrai taip".