Sunku patikėti, kad tai vyksta šiais laikais: vokiečiai masiškai perka ginklus migrantams šaudyti  (8)

Šimtai vokiečių šiemet internetu užsisakė nelegalių ginklų šaudyti migrantus. Šalyje surinkti duomenys rodo šio nežmoniško verslo mastą, rašo Vokietijos laikraščio „Die Zeit“ interneto svetainėje „Zeit Online“ žurnalistai Kai Biermann, Philipas Faigle, Astrid Geisler, Andreas Loos, Karstenas Polke-Majewskis, Danielis Mayer ir Sascha Venohr.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Spragteli dvi užšautų durų spynos, tada atsidaro buto durys.

Tarpduryje pasirodo 50–60 metų vyras, nedidelio ūgio, bet tvirtai sudėtas, gyslotomis rankomis, pasikėlęs ant kaktos skaitymui skirtus akinius. Tai ponas M. , kurį mes čia taip vadinsime, kadangi ponas M. nelegaliai įsigijo ginklą šaudyti migrantus“, – pradeda savo intriguojantį pasakojimą net septyni Vokietijos dienraščio žurnalistai.

Ponas M. gyvena ramioje Berlyno gatvėje, kur buto nuoma nėra brangi. Dirba mėsininku viename iš mažmeninės prekybos tinklų. Už 400 eurų jis įsigijo vengrišką revolverį, užtaisomą guminėmis kulkomis. Pasak jo, tokiam žingsniui jis ryžosi dėl to, kad nuolat jaučia grėsmę dėl kylančių problemų su migrantais. Ponas M. sako, kad parduotuvių vagišiai – vien migrantai. Darbe prie jo visą laiką kabinėjasi ir įžeidinėja. Kartą juodaodis įlipo į metro, laikydamas rankoje nudaužtą butelio kaklelį. Ir tai jį išgąsdino.

„Pykš pokšt – ir leidiesi į kojas“

M. sako, kad neseniai jis įsigijo leidimą laikyti ginklą. Vokietijos vidaus reikalų ministras Karlas Ernstas Thomas de Maiziere per televiziją aiškino, kad daugelis vokiečių įsigyja tokius leidimus. Kai jis pagaliau gavo leidimą laikyti ginklą, Vokietijos parduotuvėje visiškai legaliai nusipirko du dujinius pistoletus. „Po to aš pirmą kartą daugiau nieko nebebijojau“, – sako M. O paskui jis aptiko interneto svetainę: „Migrantenschreck“ („Migrantų baimė“). „Aš pagalvojau: o, puiku, čia išlekia guminės kulkos, ... nereikės naudoti ašarinių dujų. Pykšt pokšt – ir leidiesi į kojas“.

Pasak mėsininko, šioje svetainėje galima įsigyti į Kalašnikovo automatą panašų pilną komplektą su amunicija migrantams atbaidyti – „HD130 Migrantenschreck Superior Komplettpaket“. Arba dvivamzdį šautuvą „DP 120 Bautzen Edition“. Svetainėje žadama, kad viskas bus padaryta „slapta“ ir „be varginančių popiergalių“.

„Jeigu jūs nenorite, kad jūsų miestas taptų prieglobsčio prašytojų aikšte, kur negalioja įstatymai, jeigu jūs norite apginti savo moteris ir vaikščioti savo šaligatviais, tai veikite jau dabar“, – rašoma svetainėje. Čia ne tik siūloma pirkti ginklų, bet ir publikuojami straipsniai apie nusikaltimus, kuriuos neva padarė pabėgėliai ir migrantai.

Ponas M. teigia, kad jam viskas atrodė gana paprasta. Niekas nereikalavo parodyti asmens tapatybės kortelės. Užsisakius ginklą, po kelių savaičių šis jam buvo pristatytas paštu. Siuntinį priėmė kaimynas. Tik dabar, pokalbio metu, jis, atrodo, suprato, kad padarė nusikaltimą. „Scheiße (vok. šūdas), scheiße, scheiße“, – sakė jis. „Tai nelegalu?“ 

Laikraščio „Die Zeit“ turimais duomenimis, ponas M. yra vienas iš 198 žmonių Vokietijoje, kurie per pastaruosius septynis mėnesius įsigijo tokių ginklų. Tarp pirkėjų yra ir kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ekstremistų, ir eilinių piliečių: vietinių politikų, gydytojų, verslininkų, kompiuterių specialistų.

Didžioji dalis pirkėjų – 84 žmonės – pirko 80 džaulių galios revolverius, šaudančius guminėmis kulkomis. Toks revolveris kainuoja 349 eurus, o netikras kalašnikovas – 749 eurus. Prekių asortimente yra ir mažas pistoletas, kuris „telpa bet kurioje moteriškoje rankinėje“. Nuo gegužės pradžios internetinės parduotuvės apyvarta pasiekė 110 tūkst. eurų.

O tokie ginklai, anot žurnalistų, Vokietijoje yra draudžiami: pagal šios šalies įstatymus dujiniai ginklai negali šaudyti kietomis kulkomis, juo labiau tokios galios.

Straipsnyje teigiama, kad šiuos ginklus Budapešte gamina bendrovė „Német-Magyar Kereskedelmi és Értékesítési Kft Kft“. Vengrijoje ji užsiima legaliu verslu: jos produkciją leidžiama naudoti šioje šalyje.

Laikraščio „Die Zeit“ turimais duomenimis, siuntinius į Vokietiją siunčia Vengrijos paštas arba tarptautinė Vokietijos kompanija „DHL“, ir tikimybė, kad draudžiamas krovinys bus aptiktas, yra, kalbant matematikos terminais, nykstamai mažas dydis. Dalykas tas, kad Europos Sąjungoje „DHL“ siuntiniai peršviečiami tik tada, kai jie siunčiami oro paštu, o svetainė „Migrantenschreck“ migrantams „atbaidyti“ skirtą produkciją siunčia sausumos keliais.

Parengė Leonas Grybauskas  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(82)
(4)
(78)

Komentarai (8)