Netikėtos problemos, kai didžiausia bausmė tik 25 m. nelaisvės: lenkams teko skubiai spręsti, ką toliau daryti su 90 žmonių nužudymu besigiriančiu ir besididžiuojančiu nusikaltėliu  (14)

Kalėjime už nužudymus, prievartavimus ir kitus nusikaltimus 25 metus praleidusiam lenkui į laisvę išeiti nepavyks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies teismas nusprendė, kad jis pavojingas visuomenei, todėl ir toliau turi būti izoliuotas. Gdansko apygardos teismas nusprendė, kad prieš 25 metus kalėti nuteistas Leszekas Pekalskis negali būti paleistas iš įkalinimo įstaigos.

Jei ne šis sprendimas, daugybę žiaurių nusikaltimų įvykdęs vyras į laisvę būtų išleistas šių metų pabaigoje.

Bet teismas suskubo užbėgti tam už akių. Atlikęs bausmę jis ir toliau bus atskirtas. Jį apžiūrėję specialistai teigė, kad vyras turi būti gydomas, todėl keliaus į Gostynio uždarąją ligoninę. Specialistai tikino, kad išėjęs į laisvę L.Pekalskis gali būti linkęs toliau vykdyti tokius pat nusikaltimus.

Iki šiol nėra aišku, kiek žmonių yra nužudęs lenkas. Tyrimo metu jis noriai pasakojo apie savo vykdytus nusikaltimus ir prisipažindavo apie vis daugiau nužudymų.

Iš viso jis pareiškė nužudęs net 90 žmonių.

Apie savo nusikaltimus jis noriai pasakodavo ne tik tyrėjams, bet ir žurnalistams, pateikdamas viską su smulkmenomis. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad nemaža dalis jo pasakojimų tebuvo fantazijos vaisius.

Kai kurių nusikaltimų jis tiesiog negalėjo įvykdyti, nes tuo metu buvo visai kitoje vietoje. Bet apie jas žinojo itin daug detalių. Iš kur jam visa tai pavyko sužinoti, pareigūnai neišsiaiškino.

1992 metais jis buvo teisiamas už išprievartavimą. L.Pekalskis įkliuvo, nes auka įsiminė jo veidą. Bet vyras lengvai išsisuko – už šį nusikaltimą jam skirta lygtinio laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau policija ėmė jį stebėti ir po mėnesio vyras įkliuvo dėl nužudymo.

Tyrimo metu buvo atskleista vis daugiau jo nusikaltimų ir vyrui pateikti įtarimai dėl 17 nužudymų bei dviejų išprievartavimų.

Tiesa, policijai pavyko surinkti pakankamai įrodymų tik dėl vieno nužudymo.

Būtent už tai jam skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė. Tuomet tai buvo didžiausia bausmė, kokią numatė Lenkijos baudžiamasis kodeksas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: