Rusijos Statistikos departamentas paskelbė, kas šalyje darosi su kainomis: jau 22 milijonai žmonių stovi prie bado slenksčio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-06-29 10:24
Kam tas maistas, kai esi sotus Kremliaus propaganda
Arthuras 2017-06-29 10:53
Mano nuomone, lietuviams reikėtų nustoti rūpintis, kaip gyvena rusai ir koncentruotis į savas problemas bei jas spręsti.
Shinigami 2017-06-29 11:07
Tu ką... Visiškai nužmogėjęs. Visiškai sąžinės neturi. Kaip tu gali kaimyną palikti bėdoje. Jei esi geras kaimynas, tai savo bėdas turi atidėti į šoną ir visu pirma išspręsti kaimyno bėdas.
jinxas 2017-06-29 11:53
biski klaidu padave: "morkų kaina nuo 2017 metų spalio" "pabrango 11,1 pros."
Shinigami 2017-06-29 12:28
pros. = prostatos
lindemann 2017-06-29 12:33
Lietuviai neturi problemų.
Ar_as? 2017-06-29 13:33
Labai teisingai. Gyvenkim kaip urve, niekur nesidairykim, iš jokių nei klaidų, nei gerų pavyzdžių nesimokykim, spręskim savo problemas, auginkim runkelius, po to tuos runkelius rinkim į parlamentą. Kam mum tos žinios apie pasaulį? Kam mum tie marsai? Gi nuo to bulvikės darže geriau neauga! Spręskim savo problemas. Jei tik kas pasako, kad kažkur šikna iškart rėkim, "o pas mus..", "o amerikei negrus muša!" Gero Jums runkelių derliaus, gal problemų išsispręs...
Arthuras 2017-06-29 14:38
Jei apie visas pasaulio valstybes būtų rašoma vienodai dažnai, panašiomis tematikomis - nieko ir nesakyčiau. Dabar atsidarius žiniasklaidos portalus, galima pagalvot, kad mus su Rusija kažkokie artimi ryšiai sieja: Putinas tą ar aną, Rusija bankrutuoja, Rusija badauja... Pirmame puslapyje neretai 30-40 proc. naujienų apie Rusiją. Žinoma, visos neigiamos, bet čia jau apskritai lietuviškoje žiniasklaidoje teigiamų naujienų nepamatysi. Aš to nei švietimu (ką iš tokio tipo straipsnių galima išmokti?..), nei žiniomis apie pasaulį pavadinti negalėčiau.
Ar_as? 2017-06-29 14:53
Nu šitas geras. Apie ką, apie Zanzibarą mums turi rašyti? Etiopiją? Kataro vidaus politines problemas? Mūsų su Rusija nesieja artimi ryšiai? Jūs kartu su valstiečiais iš kosmoso negrįžtate? 1. Kas yra didžiausia ir galingiausia kaimyninė valstybė? 2. Kurios kaimyninės valstybės naudoja mūsų šalį tranzito tikslais? 3. Kurios kaimyninės valstybės oficialūs asmenys Lietuvos nepriklausomybę laiko geopolitine katastrofa? 4. Kuri didžioji mus veikianti ekonomika tiesiogiai ir atvirai naudoja ekonominę galią prieš mus? 5. Kuri valstybė netoli mūsų rengia puolamojo pobūdžio pratybas? 6. Kelinta Rusija yra pagal mūsų eksporto/importo/investicijų rodiklius? 7. Kuri valstybė per paskutinius 10 metų atliko okupacijas ir karine galia sukėlė krizes bei neramumus europos regione (čia tas, kur mes gyvename)? Ir vienas dalykas yra sakyti "apie Rusiją rašoma per daug", visai kitas po kiekvienu straipsniu rėkti, kad amerikoje negrus muša, o lietuviai jau visi pabėgo, o vakaruose pederastija klesti... Tokios reakcijos ir kliedesiai yra arba patalogija arba apmokamas darbas.
Arthuras 2017-06-29 15:09
Aha, žiauriai geras. Žemėlapį gal tau parodyt Europos, nematęs gal? Tai gal daugiau rašykim apie Latvija, Estiją, Lenkiją? Tai yra mūsų kaimynės, tai yra tos valstybės, iš kurių galima kažko išmokt. Rašykim kokius įstatymus priiminėja jie, kokias mintis išsako jų lyderiai. Bet ne, geriau parašysime dar vieną straipsnį, kaip eilinį kartą kliedėjo Žirinovskis... Juokiamės, kad vatnykai rublius atidirbinėja, bet žiniasklaida elgiasi ne kitaip - klikai valdo! Į kiekvieną punktą tikrai neatsakinėsiu, bet ar mes turime galimybę Rusiją pakeisti? Ne, neturime. Tik tvarkydami savo vidines ekonomines, socialines problemas galime atsikratyti Rusijos įtakos. Jei jau žiniasklaida išdidžiai save laiko ketvirtąja valdžia, tai tegul formuoja teisingą kryptį.
Ar_as? 2017-06-29 15:33
Tikra vatinė tryda su patujinimais. 1. Ačiū, žemėlapį esu matęs, o geopolitinę situaciją suvokiu ir be jo. Jei kaimynų reikšmę matuojat pagal sienos ilgį (ir pasiūlęs pažiūrėti žemėlapį nurodai Estiją kaip kaimyną? Seriuosly?), užuojauta. Gal galima informacijos, kokią įtaką Estijos saugumo situacija ir ekonominė padėtis turi lietuvai? Eksporto apimtys į Rusiją 2016 I pusmetyje: 1 375,7 mln (pirma vieta), Estija:577,3 mln (penkta vieta). Skirtumą jaučiate? Kurios valstybės ekonominės situacijos pokyčiai įdomesni sveiko proto žmogui? 2. Klikai valdo, nes vatiniai neatsispiria pagundai po kiekvienu š***straipsniu apie Rusiją parašyti, kad Lietuva evakuojasi, o JAV Irako naftą vagia. 3. Tas minimas žirinovskis (kaip diagnozė) yra V. Putinas, su smagiuoju savo pareiškimu apie sovietinio konclagerio griūtį. 4. Mes tikrai neturime galimybės Rusijos pakeisti (bent jau ne vieni), bet mes galime 1. Pasiruošti; 2. Pamatyti, kas būna, kai vatinės svajonės realizuojasi ir nebūna valtybėje jokių pederastijų, vyrauja aukštos moralinės vertibės ir tvarka su teisingumu.
Arthuras 2017-06-29 16:16
Tai tu čia triedi ir putojiesi, ne aš. Aš tik išsakau savo nuomonę, o tu reaguoji kaip šuo į komandą "fas". Yra tik du būdai, kaip mes galime pasiruošti. T.y. investuoti į krašto apsaugą 2 proc. BVP (ką seniai galėjome padaryti) ir turėti planą, ką daryti tuo atveju, jei nebegalėsime eksportuoti į Rusiją. Pastaroji problema - verslo atsakomybė. Daugiau padaryti mes nelabai ką galime, ir tų galimybių tikrai neatsiras daugiau, jei pastoviai trimituosime apie Rusiją.
Ar_as? 2017-06-29 16:32
Tikrai geresniam pasaulyje gyvenat... 1. Svarbiausi yra tie partneriai, kuriuose yra didžiausias verslo interesas. Gražius skaičius pateikiate. Ar bent pastebėjote, kad eksporto apimtys į tą mums nesvarbią šalelę, apie kurios ekoniminę situaciją tikrai neverta rašyti, sudaro tiek, kiek praktiškai bet kurių kitų dviejų nurodytų valstybių kartu paėmus? Sveikas protas būtent sako, kad reikia stebėti ir rizikas valdyti su nestabiliais ir neprognozuojamais partneriais. 2. Na, kad ir karvė suprastų - tų klikų būtų mažiau, jei pamatę straipsnį apie rusiją nebėgtumėte parašyti, kad ir savų problemų turime. Jūs tą duona tepate sviestu ir pykstate ant žiniasklaidos... wtf? 3. Frazė "Sovietų Sąjungos žlugimas tapo didžiausia geopolitine XX a. katastrofa" yra V. Putino, ne Žirinovskio, ką sako/rašo žirinovskio tipo egzemplioriai man neįdomu, o vat Rusijos vadovo įsitikinimai jau kita kalba. Just get your facts together. 4. Pasisakymas apie "verslo atsakomybę" turbūt geriausiai reziumuoja mūsų nesusikalbėjimą. Man verslas esu aš, valstybė, mano kaimynas, viešosios paslaugos, kurias finansuoja verslo mokesčiai, darbo vietos, kurias jis kuria. Pasiruošimas yra mūsų visų atsakomybė, nes skaudės ne mistiniam "blogam nepasiruošusiam verslui", bet visiems. O su pasiruošimo punktų esme visiškai sutinku, tik dar reikia pridėti pilietinės savimonės formavimą, kad vatinukai nepasitiktų žalių žmogeliukų su raudonais gvazdikėliais...
Arns 2017-06-29 16:49
Jei tai būtu tikras domėjimasis kas dedasi Rusijoje. Normalios analizės, dirbtu savi žurnalistai nušviečiantys kas ten dedasi. Jei būtu nuosekli, kaip čia bandei įteigti ekonomikos įžvalga. Tai būtu gerai. Tik klausimas ar tada nešauktumei priešingai, kad čia nupirkta propaganda (todėl ir sunku argumentų kalba kalbėti su tokiais). Tada išties žinotume ką galvoja rusai, Rusija. Žinotume kokie ten daromi sprendimai, kas yra kas. Tačiau čia ir dauguma panašių delfinių "naujienų" yra sutelktos į emocijų naujienas. Badas, maras, griūna, šimtai emigruoja... čia toks vienas veikėjas jau gal bent triskart skelbė, kad Rusija tuoj nė lašo naftos nebeišspaus, nes visi gręžiniai užsikimš... Tai jau tampa ta tikrąja propaganda, kai užuot pateikus informaciją, yra skleidžiami dūmai su lašeliu jos. Ji smagiai susiskaito, tinkama padiskutuoti, bet absoliučiai nenaudinga. Ji paėmusi vieną įvykį išpučia iki begalybės. Tad ar propagandos skaitymas duos kokios naudos? Pažinimo prasme tikrai ne. Fobijos? Taip. Pasižiūrėk į savo komentarą Ar_as?, šalia pasakojimo kokia svarbi ekonomika iškart pamini okupacija, ir tuo apgini kodėl žurnalistai turėtu rašyti apie kokio Rusijos užkampio šiukšlininkų streiką kaip dalyką kuris nuvers Putiną ar ženklas jog tai Rusijos suskilimo pradžia. Todėl ir pats nuolat kartoju, tai ką dabar Athuras parašė, kad reikia nuoseklių žinių. Kuo mažiau geltonosios spaudos. Dabar mūsų žiniose atsiranda daugiau laiko papasakoti kaip Putinas lankėsi Kryme nei kas dedasi tarkime Latvijos politikoje. Daug dažniau svarbesnio žinių lauko sulaukia muštynės kokio Kijevo parlamente nei pavyzdžiui kas dabar svarbu Vokietijai. Čia būtu sužinojimas. O kai skaitai tokius klikbaitus, tik po naujausio įvykio lieki nustebęs. Net jei jis artėjo kelis mėnesius, tu skaitei lietuviškas geltonąsias paskalas. Tarkime su ta pačia migrantu krize. Ne per dieną tie migrantai suplūdo į Europą. Bet užuot sekus pasaulines naujienas, triskart per dieną turėjome skaityti kaip Rusija telkia kariuomenę, galimai desantas buvo išsilaipinęs, kažkokia močiutė protestavo prieš Putiną, Putino rankinis laikrodis brangesnis nei jo metinė alga? ir t.t. Ir staiga tai kas liečia mus atėjo. Kodėl? Tikslas nėra informuoti. Kuo daugiau tam tikra sraktažodis generuos klikų net jei tai bus bet koks juokelis iš interneto, čia ir bus tos žinios.
Ar_as? 2017-06-29 17:18
Fobijas pasilikim kiekvienas savo sau. Jei trumpai apie tai, ką parašei, tai viskas apie mūsų "žurnalistikos" ir "straipsnių" kokybę - ji tikrai prasta, tiek kalbant apie Rusijos ekonominę situaciją, tiek apie Estų pasiekimus, tiek apie apsivaikavusią pandą Kinijoje (kartu nurodant Indijos miestą). Kita vertus - straipsniai nėra moksliniai darbai, jie ir skirti ne specialistams. Žiniasklaidos paskirtis yra ir informacinė ir pramoginė (patinka tai, ar ne), dažnai jos yra apjungiamos. Tai niekaip išskirtinai nesusiję su Rusija. Niekas neatlieka mūsuose žurnalistinių musulmonų bendruomenių gyvenimo analizių, bet patalpina dideles antraštes, kad achmedas kažką susprogdino, niekas neanalizuoja normalių vienos lyties porų santykių, bet būtinai įdeda ekstravagantiškiausius gėjų parado kostiumus. Tai visa ta pati geltonoji spauda. Skirtumas tik toks, kad po kitais prastos kokybės straipsniais niekas nepuola rašyti "o mes į savo problemas pasižiūrėkim", "o tu domėjaisi už ką obama gavo taikos premiją" ir t.t. Tokie komentarai pasipila tik po kiekvienu Rusijos atžvilgiu kritišku straipsniu. Ir pati diskusija yra ne dėl to, ar straipsnis teisingas, korektiškas ir išsamus (tikrai netikiu, kad Rusijoje jau badas į kas antras duris beldžia). Vienas kosmonautas tiesiog pateikia "nuomonę", kad apie Rusiją rašyti negalima (neigiamai?), nes mes ir savų problemų turime. Toks "what about" logikos šuolis tikrai olimpinio medalio vertas.
Instruktorius 2017-06-29 18:16
https://www.youtube.com/watch?v=lNrVRjP ... 14BYRe9dYi Kas cia dedasi ?
Instruktorius 2017-06-29 18:17
https://www.youtube.com/watch?v=23eIeh5 ... 14BYRe9dYi O cia irgi Arnai nieko nesupranti,,,,?
Arthuras 2017-06-29 19:05
Nepagražink to, ką rašiau. Prastos kokybės straipsnių, kuriais bandoma parodyti, kad Rusija bankrutuoja ar pan. - labai didelis kiekis. Pirmuosiuose puslapiuose. Jų pagrindinė paskirtis - formuoti nuomonę, neapykantą, pašaipą, bet ne informuoti. Kokia nauda Lietuvai iš tokių straipsnių? Jokios, spėčiau, jog daugiau pridaroma žalos. Nauda tik žurnalistams, kurie iš to uždirba. Uždirbti nėra nuodėmė, bet tada žurnalistai niekuo nesiskiria nuo vatnykų atidirbinėjančių rublį - kas pamoka, tam ir dirba.
Arns 2017-06-29 19:25
Tu užsiplieskei ir kitų komentaruose matai ne kas parašyta, o ką norėtumei matyti. Tai ne tas pats, kas kalbant apie laivo avariją imti sakyti apie negrų mušimą. Čia būtu tas whataboutizmas. Tačiau jis dabar tapo susidorojimo su oponentais ginklu. Panaudoji jį ir užuot diskutavus apie ką, kažkas turi gintis nesąs užsienio agentu... tai atvirkštinės pusės tas pats metodas nukreipti pokalbius nuo originalios prasmės.
Arthuras 2017-06-29 19:50
Šiek tiek offtopic'o. Mano nuomone, šitas pavyzdys dar kartą atspindi lietuviškos žiniasklaidos subjektyvumą. Aš pavyzdžiui, nors ir dažnai atsidarau naujienų portalus, šito siūlymo nepastebėjau. Ir įtariu, taip atsitiko todėl, kad pasiūlė konservatoriai, o ne valstiečiai. Būtų lygiai tą patį pasiūlę valstiečiai - būtų visi delfi, lrytas, 15min mirgėję. Ir žinoma ne viena "žvaigždė" būtų pareiškus nuomonę FB.