Sėkminga savaitė: Lietuviškas palydovas vėl kosmose, o SpaceX iš esmės keičia tradicinę kosmonautiką (Video)  (2)

Penktadienį, birželio 23-iosios ankstų rytą Lietuvos laiku į kosmosą pakilo Indijos raketa PSLV-C38, pakėlusi 31 palydovą. Du iš jų priklauso Indijai, o likę - kitoms šalims. Tarp jų buvo ir trečiasis lietuviškas palydovas LituanicaSAT-2, taip pat pirmasis latvių palydovas Venta-1.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuviškas palydovas yra sudarytas iš trijų 10x10x10 cm kubiukų, jame sumontuotas mikrovariklis, taip pat instrumentai, skirti viršutinių Žemės atmosferos sluoksnių tyrimui.

Per maždaug metus truksiančią misiją jis, kartu su kitais projekto QB50 palydovais, prisidės prie termosferos ir žemutinės jonosferos - prastai ištirtų Žemės atmosferos dalių - tyrimų.

Tą patį penktadienį, tik jau vėlai vakare Lietuvos laiku, iš Floridos į kosmosą pakilo SpaceX raketa, kurios pirmoji stadija jau buvo kartą panaudota.

Ji pakėlė pirmąjį Bulgarijos ryšių palydovą BulgariaSat-1. Nepraėjus nė valandai po pakilimo, pirmoji raketos stadija vėl sėkmingai nutūpė, šįkart ant plūduriuojančios platformos už 600 km Atlanto vandenyne.

Sekmadienį grįžo į sausumą, kur ji vėl ruošiama sekančiam skrydžiui. Tai - dar vienas žingsnis siekiant įgyvendinti SpaceX viziją raketas naujam skrydžiui paruošti per vieną parą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (2)