Oficialiai NASA publikuota nuotrauka kelia aistras - negi ten užfiksuotas tikras erdvėlaivis? O gal tik šiukšlė?  (5)

Kaimyninę planetą tyrinėjančio marsaeigio „Curiosity“ nuotrauka patraukė ateivių medžiotojų dėmesį. Kas tai – ateivių erdvėlaivis Marse ar NASA zondo nusileidimo metu likusi šiukšlė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią nuotrauką zondas užfiksavo dar kovo mėnesį, tačiau ji buvo paviešinta visai neseniai ir sulaukė didžiulio „Reddit“ svetainės lankytojų susidomėjimo (jos originalą rasite čia). 

Nuotrauką įkėlęs „Reddit“ narys, slapyvardžiu „Prosaic Origin“, rašė: „Marsaeigio misijos metu užfiksuota NSO? Ar tai tikra?“ Didelė dalis į šią žinutę sureagavusių žmonių pritarė spėlionėms, esą tai gali būti ateivių erdvėlaivis, kurį NASA „pamiršo“ pašalinti fotošopu. 

Visgi tuo tiki ne visi. Kai kurie internautai svarstė, kad tai – paprasčiausia šiukšlė, ant planetos paviršiaus nukritusi leidžiantis zondui.

Tam pritarė ir „UFO Investigations Manual“ autorius Nigelis Watsonas. „Tai gali atrodyti kaip ateivių erdvėlaivis, tačiau, kaip įprasta, objektas yra nesufokusuotas ir nėra nuorodų, kurios padėtų suprasti, kokio dydžio jis yra.

Vienas paaiškinimas galėtų būti, kad tai yra paties marsaeigio arba jo nusileidimo sistemos šiukšlė. Ir kol negausime detalesnės informacijos, tai yra tik dar vienas vaizduotę audrinantis dalykas“, – teigė jis.

Tai toli gražu ne pirmas kartas, kai nuotraukose iš Marso žmonės pastebi ką nors primenančius objektus. Anksčiau jose buvo pastebėti statulas, mumijas, šaukštus, gėles, žmonių kaulus ir kitus dalykus primenantys objektai.

Tokie atvejai vadinami pareidolijomis – šiuo terminu apibūdinami reiškiniai, kuomet atsitiktinai susidaręs vaizdas ar garsas suvokiamas kaip žinomo objekto vaizdas ar garsas, pvz., dažnai atpažįstamų figūrų žmonės įžvelgia debesyse.

Parengta pagal Dailymail.co.uk inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(20)
(6)

Komentarai (5)