7 maisto produktų idėjos, kaip atsikratyti cukraus: skamba keistai, bet australai tvirtina, kad tai veikia  (1)

Ne paslaptis, kad cukrus žmogui nenaudingas, todėl dauguma stengiasi jo vartoti mažiau arba atsisakyti visiškai. Įvairių tyrimų autoriai cukraus vartojimą sieja su nutukimu, diabetu ir kitomis sveikatos problemomis. Be to, cukrus greitina odos senėjimą ir – kas blogiausia – sukelia priklausomybę, rašo Independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo mažiau jo vartosite, tuo mažiau norėsite, tačiau visiškai išbraukti saldumynus iš savo raciono daugumai atrodo labai sunku.

Australijos kompanija, raginanti žmones atsisakyti cukraus, atskleidžia, kokie natūraliai saldūs produktai gali padėti įveikti potraukį cukrui.

Kokosų aliejus

Nepaisant to, kad jame yra daug sočiųjų riebalų, kokosų aliejus gali padėti sumažinti norą piktnaudžiauti saldumynais. Pamėginkite suvalgyti du šaukštus kokosų aliejaus, kuris sumažins norą smaguriauti ir suvaldys jūsų apetitą maždaug 4–5 valandoms.

Saldymedžio arbata

Ji netiks tiems, kurie nemėgsta anyžių, tačiau saldymedžio arbata arba bet kokia kita natūraliai saldi arbata gali patenkinti kažko saldaus poreikį nesuvalgant cukraus ir negaunant papildomų kalorijų.

Saldžiosios bulvės

Supjaustykite jas griežinėliais, pašlakstykite kokosų aliejumi, cinamonu ir rūkyta paprika – bus ne tik sotu, bet ir saldu.

Morkų lazdelės

Morkos yra vienos saldžiausių daržovių, be to, jose gausu skaidulų.

Kombučios gėrimas

Jei esate įpratę gerti gazuotus gėrimus, jų atsisakyti gali būti sunku, tačiau vietoje jų galite išbandyti kombučios gėrimą. Tai fermentuotas ir šiek tiek putojantis gėrimas. Tik būtinai įsitikinkite, kad jame nėra daug cukraus (geriausia, jei 100 ml yra apie 1 g cukraus).

Riešutų sviestas

Riešutai yra natūraliai saldūs, ypač migdolai ir anakardžiai, be to, juose gausu sveikų riebalų ir baltymų. Riešutų sviestas ne tik patenkins saldumynų poreikį, bet ir suteiks sotumo jausmą.

Juodasis šokoladas

Rinkitės tokį, kuriame yra mažiausiai 85 proc. kakavos, nes jo suvalgysite mažiau, o cukraus 100 g tokio šokolado bus vos šiek tiek daugiau nei arbatinis šaukštelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai (1)