Amžinas konfliktas: kodėl konservatyvių pažiūrų asmenys niekada nesutaria su liberalais  (6)

Kanados ir JAV mokslininkai surado priežastį, dėl kurios liberalių ir konservatyvių požiūrių žmonės negali prieit bendros nuomonės. Atitinkamą tyrimą mokslininkai paskelbė žurnale „Analyses of Social Issues and Public Policy“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kultūrinis karas atvedė į aklavietę iš dalies todėl, kad kiekviena pusė kai kuriuos klausimus laiko nepajudinamais, tuomet kai kitas problemas tinkamais peržiūrėti teisybės vardan“, – įsitikinę tyrimo autoriai.

Specialistai išanalizavo liberalų ir demokratų santykius per dviejų JAV populiarių socialinių ir politinių klausimų prizmę – vienalyčių santuokų ir „Keystone“ naftotiekio statybų.

Liberalaus mąstymo šalininkai pasisako už tos pačios lyties santuokas, remiantis teisingumo ir lygybės principais, tuo metu konservatoriai pasisako prieš gėjų ir lesbiečių teisinį įforminimą dėl „tradicinės santuokos sakralumo“.

Taip pat, liberalai dažniausiai pasisako prieš „Keystone“ naftos perdirbimo gamyklos statybas, teigdami, kad Žemės ekosistema turėtų išlikti nekintanti, tuo metu konservatoriai teigia, kad naftotiekis yra būtinas siekiant teisingumo (ekonominio ir politinio).

Tyrimo autoriai pažymi, kad liberalai ir konservatoriai suveda dvasinius klausimus į moralines problemas, tačiau kaip orientyrus savo pozicijai paremti naudojasi skirtingais principais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(11)
(-6)

Komentarai (6)