Apklausus 21 000 emigrantų, išrinktos geriausios pasaulio valstybės emigracijai  ()

Išrinktos draugiškiausios imigrantams pasaulio šalys. Pirmoje vietoje atsidūrė Švedija. Jungtinė Karalystė užėmė daug žemesnę poziciją. Į geriausių šalių imigrantams sąrašo penketuką pateko Kanada, Šveicarija, Australija ir Vokietija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetinis puslapis „US News and World Report“ apklausė daugiau nei 21 tūkst. žmonių visame pasaulyje.

Remdamasi šiais duomenimis buvo išrinktos geriausios pasaulio šalys gyventi bei sudarytas atskiras geriausių pasaulio šalių gyventi imigrantams sąrašas.

Tarp vertinamų kriterijų pateko šalies ekonominis stabilumas, pajamų lygybė ir asmeninis respondentų vertinimas „ar aš gyvenčiau šioje šalyje“.

Švedija gali didžiuoti viena stabiliausių ekonomikų bei viena stipriausių socialinių sistemų visame pasaulyje.

Šalis jau daugelį metų propaguoja daugiakultūrinę ir įvairiapusišką visuomenę, ir gyventi yra priėmusi tūkstančius pabėgėlių, kurie šiuo metu sudaro apie 10 proc. visų Švedijos gyventojų.

Antroje vietoje atsidūrė Kanada, kurios ministro pirmininko Justino Trudeau mėgstamas šūkis - „Įvairovė – mūsų jėga“. 2017 m. Kanadoje apsigyveno 300 tūkst. imigrantų.

Jungtinė Karalystė imigrantų atžvilgiu užėmė tik 17-tą vietą, tačiau bendrajame geriausių pasaulio šalių sąraše pateko į trečią vietą.

Įdomus faktas ir tai, kad praėjusiais metais, po referendumo dėl „Brexit“, dvigubai daugiau britų paprašė Švedijos pilietybės.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiesa
Tiesa
(17)
(6)
(11)

Komentarai ()