Esate kairiarankis ar dešiniarankis? Nuo to priklauso, kaip bučiuojatės  ()

Bučiavimasis, gerai pagalvojus, yra keistas užsiėmimas. Iš tikrųjų, jis šiek tiek glumina mokslininkus ir tiksli bučinių paskirtis dar nėra žinoma. Tačiau bučiavimosi tyrimai atskleidžia vis naujų įdomybių. Pavyzdžiui, ką tik buvo atskleistas vienas dalykas, kurį bučiuodamiesi darome visi, bet nepastebime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tarptautinio tyrimo rezultatai parodė, kad žmonės yra užprogramuoti palenkti galvą į dešinę, kuomet bučiuojasi“, – praneša „The Independent“.

Remiantis Vakarų šalių tyrimais, Dakki universitetas (Bangladešas), kartu su keliais universitetais iš Didžiosios Britanijos nusprendė ištirti žmonių elgesį bučinio metu, įskaitant polinkį pasukti galvą į vieną ar į kitą pusę. 

Tyrimo metu, kurio rezultatai buvo paskelbti mokslo leidinyje „Scientific Reports“, buvo ištirtos 48 sutuoktinių poros Bangladeše, kur bučinių viešose vietose įprastai neišvysi. Porų buvo paprašyta bučiuotis savo namuose ir pranešti apie įvairius šio veiksmo aspektus.

Buvo nustatyta, kad vyrai 15 kartų dažniau buvo linkę inicijuoti bučinį, negu moterys, ir abi lytys vienodai buvo linkusios palenkti galvą į dešinę pusę, rašoma straipsnyje.

Gauti duomenys taip pat parodė, kad tai, į kurią pusę lenkia galvą bučiuojantysis asmuo ar jo partneris (-ė), priklauso nuo to, kuri ranka yra pagrindinė.  

Bangladešas šiam tyrimui buvo pasirinktas neatsitiktinai – šioje šalyje yra draudžiama vaizduoti bučinius televizijoje ir kine, o tai, anot mokslininkų, leidžia atmesti kultūrinius bučinio ypatumus ir imitavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()