O jei ne Marsas ir ne Mėnulis? Yra dar vienas dangaus kūnas žmonių kolonijai kurti  (3)

Žmonija vis dar svajoja apie kolonijas kitose planetose. Pirmasis taikinys - Marsas, tačiau pastaruoju metu vis dažniau pastebima, kad jis nėra labai svetingas. Tai galbūt reikėtų pasižvalgyti ir kiek toliau? Vienas kandidatas atrodo visai patraukliai ir yra mūsų Saulės sistemoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie žmonių kolonijas už Žemės ribų, daug dėmesio skiriama Marsui ir Mėnuliui. Kartais pašnekama apie kabančias stotis Veneroje. Bet galbūt vertėtų dairytis toliau, į Titaną?

Saturno palydove yra tanki atmosfera, skysčiai paviršiuje, o Saulė, nors ir toliau, bet šildo pakankamai, kad būtų galima panaudoti jos energiją.

Titano paviršiuje yra begalė angliavandenilių, kuriuos galima deginti ir išgauti energiją, kaip iš naftos ar panašių produktų Žemėje. Slėgis palydovo paviršiuje yra panašus į Žemės, taigi ten kiltų daug mažiau problemų dėl galimo staigaus atmosferos netekimo kolonijoje.

Aišku, tai yra tik pasvarstymai – iki Titano nukeliauti daug sunkiau, nei iki Marso, ir planų tai daryti nėra ir turbūt ilgą laiką nebus, – bet idėja tikrai įdomi.

Tyrimo rezultatai arXiv.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(21)
(12)
(9)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: