Ar pastebėjote, kad lyjant dažniau skauda galvą? Ar tai tik sutapimas ar iš tikrųjų čia yra kažkoks ryšys?  (1)

Lietus gali sugriauti savaitgalio planus, sugadinti nuotaiką ar šukuoseną, tačiau daliai žmonių lietus gali sukelti ir galvos skausmą, skelbia Ladbible.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užuojauta tiems, kurie papuola į šią kategoriją, na, o visiems kitiems toks lietaus ir galvos skausmo ryšys gali pasirodyti mažų mažiausiai mistiškas.

Vis tik, tai turi logišką paaiškinimą. Lyjant lietui, keičiasi slėgis, o žemas atmosferos slėgis daliai žmonių sukelia galvos skausmą.

Neurologijos žurnale publikuotas tyrimas apėmė 7 tūkst. žmonių, kuriems Bostono medicinos centre buvo diagnozuotas galvos skausmas.

Šiuos duomenis mokslininkai palygino su informacija, gauta iš Nacionalinės orų tarnybos, kuri apėmė temperatūrų, drėgmės ir slėgio pokyčius 72 val. laikotarpyje, kai pacientai kreipėsi į kliniką dėl galvos skausmo.

Paaiškėjo, kad kylant oro temperatūrai didėja ir galvos skausmo tikimybė. Be to, galvos skausmo tikimybė padidėja apie 6 proc. su kiekvienu penkių milimetrų atmosferos slėgio barometre kritimu.

Mokslininkai pastebėjo ir tai, kad stipraus galvos skausmo rizika padidėja 7.5 proc. oro temperatūrai kaskart pakylant 5 laipsniais.

Tyrimui vadovavęs Kennethas Mukamalas teigia, kad šis tyrimas patvirtina, jog galvos skausmą gali paskatinti išoriniai faktoriai. Kitaip tariant, aplinka veikia žmogaus sveikatą.

Taigi, deja, bet oro pakeisti žmogus negali, todėl jei pastebite, kad lietui lyjant jums ima skaudėti galva, visuomet su savimi turėkite vaistų nuo skausmo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai (1)