Mįslingas nutikimas priminė, kokia baisi gali būti gamta - koks nematomas gyvis taip sužalojo vaikino kojas? (Video)  ()

Itin gausia, plėšria ir mirtinai nuodinga sausumos ir jūrų fauna pagarsėjusi Australija vėl nustebino pasaulį. Pirmadienį socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo medžiaga, kurioje teigiama, kad šešiolikmečio Samo Kanizay kojas užpuolė keistos, mažos, bet labai plėšrios jūrų būtybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaikinas, pažaidęs futbolą, nusprendė kojas įmerkti Melburne esančiame Braitono paplūdimyje. Išlipęs iš vandens jis pastebėjo, kad jo pėdos ir kojos ėmė kraujuoti, rašo portalas nytimes.com.

Anot medikų ir mokslininkų, pažeidimai matomi keliose vietose. Manoma, kad vaikiną užpuolė būrys jūrų utėlių. Įprastai šie gyvūnai puola žuvis ir yra žinomi, kaip jų parazitai. Nors žmogui itin didelių sužalojimų viena tokia būtybė padaryti negali, o jos sukeltas odos pažeidimas atrodo tarsi mažas įbrėžimas ir paraudimas. Vis tik didelis jų būrys gali padaryti rimtų bėdų.

Naujienų reportažas apie keistą incidentą

Vaikino tėvas Jarrodas Kanizay nusprendė atlikti eksperimentą ir pažiūrėti, kaip šie parazitai maitinasi. Į vandens pripildytą indą jis paleido toje pačioje vietoje pagautų gyvių ir įdėjo žalios mėsos gabalų. Šios mažos jūrų būtybės tuoj pat puolė mėsą, o vyras visa tai nufilmavo.

Ne utėlės, o šoniplaukos 

Naujojo Pietų Velso universiteto profesorius Alistairas Poore'as teigė, kad tai ne jūrų utėlės, o viena iš šoniplaukų (Amphipoda - lot.) rūšių, kurios, anot jo, žmogui turėtų būti nepavojingos. „Mėsa jūroje privilioti galima daug gyvūnų. Todėl šis eksperimentas dar neįrodo, kad žmogaus kojas apgraužė būtent šie gyviai“, – sakė A. Poore'as. 

2015 metais netoli Melburno esan2iame kitame paplūdimyje buvo užfiksuotas atvejis, kai jaunuolis buvo apkandžiotas jūrų utėlių. Pasak A. Poore'o, jūrų utėlės ir kiti panašūs parazitai gyvena visame pasaulyje. „Mes esame gamtos dalis. Taip kaip uodai ar kiti vabzdžiai kanda mus sausumoje, tai tas pats vyksta ir vandenyne“, – incidentą paaiškino mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai ()