Jokio GMO! Kokia gudrybė japonams padeda užauginti kvadratinius ir net širdies formos arbūzus, o jų kaina - tiesiog beprotiška (Video)  (1)

Vasara atsigaivinti arbūzu mėgsta visi. Tačiau ar ryžtumėtės už šį vaisių sumokėti daugiau nei 100 eurų? Japonijoje tokių drąsuolių atsiranda ir ne vienas. Žinoma tokie brangūs arbūzai ypatingi ir skirti ne visai valgymui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-08-13 Jokio GMO! Kokia gudrybė japonams padeda užauginti kvadratinius ir net širdies formos arbūzus, o jų kaina - tiesiog beprotiška (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijoje kvadratiniai arbūzai buvo išrasti dar devintame dešimtmetyje, tačiau net ir prabėgus daugybei metu jų populiarumas neblėsta.

O viskas prasidėjo, kai vienas išradingas Japonijos fermeris nusprendė savo arbūzus auginti kvadratiniuose rėmuose, kad savo vaisius galėtų patogiau sutalpinti į šaldytuvus bei transportuoti.

Jis net neįtarė, jog prabėgus porai dešimtmečių jo išradimas taps tikra prabangos preke.Už netradicinės formos arbūzą savo svetainėje japonai negaili ir 150 eurų.

Tačiau pelno ištroškę augintojai kubo forma nebe apsiriboja. Siekiant sužavėti pirkėjus, arbūzus jau imta auginti širdies, piramidės ir kitų formų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(5)
(0)

Komentarai (1)