7 labiausiai apgaulingi maisto produktai - šiais laikais padirbinėjamas net maistas (Video)  (5)

Esate įsitikinę, kad jūsų šaldytuve dabar guli tai, ką nusipirkote? Deja, įprasti produktai gali pasirodyti esantys pavojingais falsifikatais. Kaip atpažinti tikrą daiktą nuo padirbto?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Malta kava

Į parduotuvėje pirktą maltą kavą gali būti primaišyta maltų miežių, kviečių, sojų pupelių. Gamintojai tokiu būdu bando atpiginti produktą. Didesnė tikimybė neapsirikti bus perkant kavos pupeles ir malant jas patiems.

Rūkyta žuvis

Nors gamintojai ir turėtų rūkyti žuvį natūraliu būdu, tačiau dažniausiai tai daro naudodami „skystus dūmus“, kurie yra pavojingi kancerogenai. Išvengti falsifikatų nesunku: natūraliai rūkytos žuvies „mėsa“ bus gelsvo atspalvio, o skrandžio srityje susikaups tokios pat spalvos skysčių.

Alyvų aliejus

Pirkdami neaiškų alyvų aliejų, rizikuojate parsinešti namo palmių, sojų, kukurūzų aliejaus ar ko nors prastesnio. Kad sužinotumėte, ar tikrai nusipirkote alyvų aliejaus, atlikite eksperimentą. Pripilkite stiklinę aliejaus ir padėkite į šaldytuvą. Jei aliejus tikras, susidarys nuosėdų.

Ryžiai

Iš visų falsifikatų šis yra pavojingiausias sveikatai, nes neretai ryžiai gaminami iš krakmolo su plastiku. Gamintojai viską atlieka taip meistriškai, kad iš pažiūros padirbinių beveik neįmanoma atskirti nuo tikrų ryžių. Dėl specialių aromatizatorių net jų kvapas būna toks pat. Kad nenukentėtumėte nuo kenksmingų falsifikatų, pirkite tik žinomų firmų produkciją. Įsidėmėkite: padirbti ryžiai neskęsta vandenyje, o deginami smilksta kaip plastikas.

Kaip padirbinėjami ryžiai?

Medus

Medaus padirbinėtojų fantazija būna beribė. Ko tik jie nedaro! Dažniausiai į natūralų produktą primaišo sirupo su dideliu fruktozės kiekiu. Kad apsaugotumėte save ir savo šeimą pirkdami šį saldų gardumyną, atkreipkite dėmesį į jo laikymo sąlygas. Natūralaus medaus nereikia laikyti šaldytuve.

Šafranas

Dėl brangios kainos šafranas padirbinėjamas labai dažnai. Paprastai vietoje jo pardavinėjami susmulkinti kitų augalų lapeliai. Blogiausiu atveju į jį įmaišoma susmulkinto plastiko, siūlų, plytų dulkių. Kad išvengtumėte tokių prieskonių, įsidėmėkite vieną dalyką: natūralus šafranas parduodamas tik nesmulkintas.

Sūris

Sūrio falsifikatai gali neturėti nieko bendro su sūriu. Vietoj pieno juose naudojamas palmių aliejus, o apie celiuliozę, kurios primaišoma į fermentinį sūrį, žinoma seniai.

Sūrį geriausia pirkti sveriamą, kai jis atpjaunamas nuo didelio ritinio, kurio etiketėje galite perskaityti sudėtį ir gaminimo vietą. Visada stenkitės teikti pirmenybę patikrintam gamintojui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(47)
(9)
(38)

Komentarai (5)