Prekyboje pasirodys visiškai naujos kartos odiniai daiktai, kokių dar nesame matę: nei sintetiniai, nei tikri, o pati technologija - įslaptinta (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-08-28 14:31
Vienas niuansas - kaina. Gyvūlių oda, šiaip likutinis produktas, apart itin prabangių, kur gyvūnai dėl odos auginami, absoliuti didžioji dalis odos būtų tiesiog niekam nereikalinga ir išmetama. Todėl sunkiai įsivaizduoju, kaip galės pakonkuruoti su įprasta oda. Galbūt tada, kai jau nebeauginsim gyvūlių dėl mėsos, o tiesiog panašiu principu auginsim mėsą, galėsim kalbėti ir apie tokios odos naudojimą.
Talkatif 2017-08-28 22:07
Klysti. Aukščiausios rūšies baldinė oda labai brangi. O jos savybių dar nėra pavykę kitkuo atkartoti. Poreikis išaugęs, nes pridygę naujos kartos turčių. Ypač Azijoje, kur pajabat ant gyvių teisių. Argentinoje nudyria karves. Raugia į laivą ir plukdo į Italiją. Plaukiant išrūgsta. Italijoje tas gabalas skeliamas į tris dalis ir išdirbamas. Viršutinė dalis turi visas reikalingas savybes baldams - ekastingumą, tvirtumą, unikalų raštą. Ant dviejų apatinių spaudžiamas raštas, dažoma, lakuojama. Na, daroma panaši į viršutinį sluoksnį. Bet nebeturi atsparumo savybių, kaip kad viršutinis. Todėl kokybiškuose balduose nededama ten kur apkrovos - po tavo subine ar nugara. Net ne visi viršutinės plotai turi tas savybes. Dėl visokių ligų, sužeidimų galvijo odoje lieka broko zonos. O kinai surenka visas atraižas. Jas sumala. Padaro košę ir kaip iš papje maše išlieja "odą". Spaudžia raštą, dažo, lakuoja. Ir iš jos visi kepa galanteriją, batus ir pigius baldus.
vanduo4 2017-08-29 04:03
Labai įdomu. O iš kur tokia informacija?
immortallt 2017-08-29 09:20
Talkatif, "brangi" yra subjektyvus dalykas. Pats puikiai žinau odos kainas, gamintojus, gamybos procesą. Brangumas atsiranda nuo išdirbimo, ne dėl pačios odos žaliavos pirkimo. Nesu tikras, bet kiek iš italų gamintojų susidariau įspūdį, visgi dažniausiai skelia į dvi dalis. Apatinė būna žemos kokybės zomša dažniausiai. Ir raštą spaudžia ir ant viršutinio sluoksnio, beveik visada. Brokų daugiausia šiaip būna nuo vabzdžių sukandimų. Bet esmės nekeičia, dirbtinai išauginta oda bus gerokai brangesnė ir jos poreikis bus pakankamai mažas, nes ją vis tiek reikės išdirbti, kaip ir natūralią odą. O būtent išdirbimo procese atsiranda daugiausia kaštų.
amas 2017-08-29 12:44
Bet kvadratinio, visiškai vienodo, lakšto išdirbimo kaštai yra nepalyginami, su naturalių formų, vien dėlto, kad galimas daug lengvesnis automatizavimas. Ir nemanau, kad išdirbimas bus visiškai toks pats, juk neaugis ten ko nereikia, nei reibalų, nei kitu nesamonių. O ir žalaivos kaną, manau visiškai priklauso nuo rinkos ir kaip jiem seksis išsaugoti technologijos paslaptis. O paklausa manau bus, babandykit kokiam žaliam vegetarui paaiškint, kad givūno oda apsimovęs ant kojų, pamatysit kaip trumas sujungimas užblokuoja smegeninės darbą ir dūmai iš ausų pasipila.
immortallt 2017-08-29 13:17
Taip, standartiniai išmatavimai yra didžiulis privalumas, bet automatizavimo problema ne čia. Realiai dabartiniam odos išdirbimui daugiausia darbo jėgos yra perdėti iš būgo į būgną, užpildyti juos ir pan. Rankomis nedirba, tik perkilnoja. Tikrai, tarp visokiausių veganų yra galimybių plėstis, bet... Veganams ir taip yra alternatyvų - tekstilė Na jei technologija būtų labai pigi, tada yra potencialo, bet visa tai ką mes kalbame yra tik spekuliavimas ir nuomonė.
amas 2017-08-29 15:53
O kodėl? Didelė kaina, gali būti ir privalumas, gi premium segmentas egzistuoja. O dar kokie klodai atsivertu klastotėm, imi tikro gyvulio skūra ir parduodi kaip dirbtinai auginta.
immortallt 2017-08-29 16:59
amas, na bent jau man, neitin aktualu vienetiniai daiktai masių rinkose, nežinau kaip daugumai Bet taip, premium segmente, ar į veganus orientuota tikrai galėtų turėti sėkmės, jei kaina bus įkandama. Visiškai sutinku.
Talkatif 2017-08-30 07:25
Vegenai yra juokinga rinkos dalis. Ir šiaip laikina mada. Jei sugebės išauginti odą su visomis geriausiomis savybėmis, bus užduotis jos gaminimą padaryti masiniu ir pigiu.
Talkatif 2017-08-30 09:42
Bendras išprusimas. Lietuva yra ne toks jau mažas baldų fabrikas.