Perspėja apie 55°C „superkarščio bangas“ - ištverti jas bus beprotiškai sunku  (15)

Ekspertai jau ne kartą įspėjo, kokios pasekmės pasauliui gresia, jeigu klimatas ir toliau taip nevaldomai keisis. Mokslininkai perspėja, kad dėl nevaldomo globalinio atšilimo pasauliui gresia mirtinos 55°C „superkarščio bangos“, kurios smogs JAV rytinei pakrantei, Kinijai, Indijai, Pietų Amerikai ir Europai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-09-03 Perspėja apie 55°C „superkarščio bangas“ - ištverti jas bus beprotiškai sunku  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad iki 2100 metų planeta gali įšilti dar 4°C, tad situacija gali būti labai prasta.

Skelbiama, kad šios karščio bangos bus išskirtinai drėgnos, tad didelė dalis žmonių susidurs su įvairiais pavojais sveikatai: saulės smūgiais, hipertermija.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad prieš kelias dienas rašėme, jog klimato kaita kelia įvairias grėsmes pasaulio žmonėms, problemos kyla dėl skęstančių miestų, didėjančios taršos ir kt.

Britanijos ekologiškos energijos šalininkai, „Eco-Experts“, remdamiesi „Notre Dame Global Adaptation“ duomenimis, išrikiavo šalis, kurios yra labiausiai pasiruošusios atlaikyti klimato kaitą.

150-ties valstybių lyderiai, kartu su tūkstančiais atstovų iš beveik 200-tų šalių, 20-tą kartą susitinka Paryžiuje ir bando parengti bendrą planą, kuris yra skirtas klimato kaitai kontroliuoti ir užbėgti galimoms katastrofoms už akių.

Mokslininkai, kurį laiką žinojo, kad klimato problema, esanti mūsų kartos rankose, yra rimta, tačiau naujausiose ataskaitose matyti, kad net kraštutiniai spėjimai tikriausiai nepakankamai įvertino problemos apimtį. Žinoma, kiekviena šalis klimato kaitą pajaus skirtingai.

„Eco-Experts“, remdamiesi „Notre Dame Global Adaptation“ (ND-Gain) indekso duomenimis, birželio mėnesį sukūrė išsamų žemėlapį su duomenimis.

Jame pateikta, kurios šalys geriausiai pasirengusios prisitaikyti prie klimato atšilimo. Nors žemėlapiuose pateikiama išplėsta perspektyva, kas vyks visame pasaulyje, kuomet Žemė sušils, tačiau yra keletas aspektų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį, o ne aklai pasitikėti žemėlapiu, kaip rašoma Independent.

Naujausiais tyrimais mokslininkai nustatė, kad karščio ir oro drėgmės kombinacija bei paskesnės karščio bangos lems tai, kad daug daugiau žmonių susidurs su sveikatos problemomis, ypač Rytinėje Azijoje ir rytinėje JAV pakrantėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(18)
(10)
(8)

Komentarai (15)