Mokslininkai surado labai efektyvų būda plikimui stabdyti - vaistai padės tūkstančiams  ()

Nors tyrimai rodo, kad praplikę vyrai yra protingesni, tai tampa nebesvarbu, kai tokiu vyru tampi pats. Ką jau kalbėti apie moteris, kurioms praplikimas dažnai prilygsta tikrai katastrofai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, bet mažiausiai 50 proc. vyrų anksčiau ar vėliau praplinka, rašo Indy100.com, ir tai gali nutikti nebūtinai sulaukus brandaus amžiaus. Dalis vyrų su šia problema susiduria būdami vos 20-ies.

Laimei, Kalifornijos universiteto mokslininkai, atrodo, suteikia naują viltį. Tyrimas su pelėmis jiems leido rasti naują būdą, kuris paskatina plaukų augimą.

Nuplikusioms pelėms plaukai ir vėl ėmė augti, plaukų ląstelėse padidinus laktozės gamybą.

Anot tyrimą atlikusių mokslininkų, plaukų ląstelės yra kiek kitokios nei kitos kūno ląstelės. Jos gamina piruvatą – gliukozę, kuri, patekusi į mitochondriją, gali paskatinti plauko augimą.

Šis tyrimas parodė, kad laktozės gamyba skatina plaukų augimą, o mokslininkai jau nustatė du skirtingus vaistus, kurie galėtų išspręsti daugelio žmonių problemą.

Pavadinti „RCGD423” ir „UK5099“, jie abu skatina laktozės gamybą, tačiau kol kas šie vaistai nėra išbandyti su žmonėmis.

Pirmajam tyrimui vadovavusi Aimee Flores teigia, kad „idėja stimuliuoti plauko augimą per plaukų folikulų kamienines ląsteles yra daug žadanti“, todėl lieka tik laikyti kumščius ir tikėtis, kad bandymai su žmonėmis pasiteisins ir greitu metu šie vaistai taps prieinami visiems, kenčiantiems nuo praplikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(3)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: