Avokadai yra dar naudingesni, nei galvota iki šiol  ()

Avokadai yra laikomi tikrai stebuklingu maisto produktu. Jie ne tik skanūs (su žiupsneliu druskos, šiek tiek citrinos ir šlakeliu alyvuogių aliejaus), bet ir ypatingai maistingi, nes juose yra monosočiujų riebalų, vitamino E, tirpios ląstelienos ir tokių mineralų, kaip geležis, varis ir kalis, rašo „IFLScience“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau žmonės nepasiima visos jų teikiamos naudos.

Bent jau taip teigia kasmetiniame Amerikos chemikų draugijos susitikime dalyvaujančių mokslininkų komanda.

Milijonai žmonių visame pasaulyje valgo avokadus, tačiau ne žalsvas minkštimas iš tiesų yra maistingiausia jų dalis.

Pasirodo, kad ši garbė tenka avokadų kauliukus dengiančiai žievelei. Šioje aliejingoje dalyje yra gausu antivirusinių ir priešvėžinių cheminių medžiagų ir darinių, kurie padeda sumažini kraujo krešulių riziką.

Šioje kauliuko dalyje yra cheminių medžiagų, kurios perdirbtos gali būti naudojamos maisto papildų, kosmetikos ir net medicinos įrenginių dalių gamybai.

Apskritai šios žievelės yra laikomos tikromis „aukso kasyklomis“, nes jose yra naudingų junginių, kuriems iki šiol neskirta pakankamai dėmesio.

Žinoma, tai nereiškia, kad reikia pulti ir valgyti šias žieveles, nes jos nėra tokia forma iš esmės yra nevalgomos. Tiesiog dabar aišku, kad avokadai yra dar naudingesni, nei iki šiol manė mokslininkai.

Anksčiau minėta mokslininkų komanda iš Teksaso universiteto išplatintame pranešime paaiškino, kad jie išdžiovino ir numalė 300 avokadų kauliukų žieveles ir gautus miltelius ištyrę masės spektometru nustatė jų naudą.

Jie teigia, kad ateityje būtina naudoti avokadų kauliukus ir taip iš avokadų pasiimti viską, ką jie duoda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: