Mokslininkai paskelbė, kiek daugiausiai laiko gali tikėtis išgyventi žmogus - ar norėtumėte sulaukti tokio amžiaus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

assa 2017-09-08 11:40
Na ilginimas ilginimu, bet manyčiau kur kas svarbiau to prailginto gyvenimo kokybė - kokia nauda iš pailgėjusios gyvenimo trukmės, tarkim nuo 80m iki 90m, jei didžioji dalis 80m+ yra vaiksčiojančios daržovės,nesveikais kiekiais siurbiančios sveikatos apsaugai skirtas lėšas, ir už tai gaunantys kažkokį egzistavimą, kuris kartais atrodo baisiau už mirtį (darbas toks kad daug tenka bendrauti su senais žmonėmis,tai kartais atrodo kad su marsiečiu girtu bendrauju)- imho yra blogas požiūris valstybiniu lygiu- vietoj to kad ilginti gyvenimo trukmę belekokiom priemonėmis,reikėtų orientuotis į gyvenimo kokybės gerinimą vyresniame amžiuje- visi išloštų,ir valstybė taupydama lėšas,ir artimieji,kuriem nuvažiuoja stogai bežiūrint tokius artimuosius, o ir dauguma mūsų manau labiau norėtų gyventi 80 metų aktyviai ir pilno proto, nei iki 100 metų,bet paskutinius 30 metų pataluose,nelabai gaudantis aplinkoj
HardAxe 2017-09-08 12:20
sutrumpinkim darbo savaitę iki 3 dienų ir gyvenimas prailgės beveik dvigubai...
SaMaras 2017-09-08 12:54
turi tai įrodančius tyrimus? Labiau prikauso nuo to ką dirbi ir ką veiktum nedirbdamas... gali net ir atvirkščias rezultatas nutikti..
bahuriux 2017-09-08 13:22
Pabendrauk su vyresniais žmonėmis dirbusiais lengvą darbą ofise, arba išvis nedirbusiais, paklausk kokia jų sveikata ir kiek jiems metų, įvertink kaip jie atrodo, tada su dirbusiais daug ir fizinį darbą. Aišku geriausia kad tiriamujų būtu daug. Nustebsi garantuoju kaip fizinis neaktyvumas teigiamai atsiliepia ilgaamžiškumui ir sveikatai tiek fizinei, tiek psichinei senatvėje.
HardAxe 2017-09-08 13:39
aš ne tai turėjau omeny. Kas iš to 115 metų gyvenimo, kai pusę nemiegamo laiko praleidžiam darbe. Dirbdamas dviem dienom mažiau laiko skirčiau turbūt daugiau, nei gyvendamas iki 115. O ir tas laikas būtų su šviesiu protu ir pajėgiais sąnariais. Tokiems kaip mes, vergų kastos atstovams, turėtų būti įdomiau kaip mažiau dirbti, o ne kaip ištempti vienais metais ilgiau. Apie tai gali galvoti tie, kurie turi milijardus ir jiem nereikia tvarkyti kasdieninių užknisančių užduočių vien tam, kad tą darantis robotas kainuoja daugiau. kas iš to 115 metų? Pastumti pensiini amžių iki 95 ir atidėlioti daugiau pensijai?
Shinigami 2017-09-08 13:59
Svarbu ne kaip ilgai gyveni, o kaip gerai gyveni. Sutrumpinti darbo laiką? Yra asmenų grupė kurie blaivus būna tik darbe, todėl jie greičiau kojas užvers jei sutrumpins darbo laiką. Visada galima įsidarbinti ne pilnu etatu ir dirbti po 3 dienas savaitėje. Žinoma atitinkamai ir atlyginimas sumažės. Nors tai gali priklausyti ir nuo darbo pobūdžio. Kartais per 8 darbo valandas padarai daugiau 4 valandas internete naršęs, nei visas 8 valandas dirbęs. Bet kaip ilgai ir gerai gyvensi visu pirma priklauso nuo tavęs paties. Ar sugebėsi surasti darbą (verslą) kuriame dirbtum su malonumu ir uždirbtum daug. Ar sėdėsi darbe kuris tau nepatinka ir mažai mokas ir dėl to keiksi visa pasaulį.
vanduo4 2017-09-08 17:15
- Manau, kad ne tavo reikalas kiek kiti žmonės gyvena. Tikriausiai jie ir gyvena, nes tame tui prasmę. - O kokia tavo prasmė rašant nieko nevertus komentarus? Gal ta, kad pažinti aplinką ir savo vietą joje kitų nuomonių kontekste? - O gal tiesiog malonu nustatinėti taisykles ir žiūrėti kaip kiti jų laikosi? Tokiu atveju tau užteks ir 50 metų, nes greitai suprasi, kad tavo taisyklės kitiems yra nusispjaut ir pasijausi niekam nereikalingas. O jau jeigu to nesuprasi, garantuoju tau kažkas padės pajusti jog laikas išeiti; - Tad siūlau gerk rūkyk, kitiems netrukdyk ir gyvensi trumpai, bet laimingai. P.s. po gero vakarėlio siūlyčiau pilnavertiškai išsivemti. Išvada: nei vienas žmogus negyvena ilgai jeigu jis nemato tame prasmės.
AAA000 2017-09-08 18:06
gyvenimo kokybe pakelt daugumai liaudies labai lengva. reikia atpigint alkoholi.
Shinigami 2017-09-08 19:30
Šitas labai gerai tinka visokiems vegetarams, veganams ir panašiems, ypač UTF8. Manau reikia, šita išsisaugoti ir kai įvairus veganai nurodinės kaip man gyventi, aš jiems šita komentarą parodysių.
Xdmin 2017-09-09 09:49
Ir jie tau atrasys ta pati ka tu jiems
Shinigami 2017-09-10 09:21
Aš jų neverčių valgyti mėsos, todėl jie neturės progos man to parašyti