Į jūrų monstrą panašaus gyvūno lavonas užminė mįslę ir biologams: ką tokio į krantą išmetė uraganas?  ()

Uraganas „Harvey“ iš gyvenamųjų vietų išstūmė ne tik žmones, bet ir jūrų sutvėrimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Peeti Desai iš Nacionalinės Audubon draugijos (JAV) socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo paslaptingo sutvėrimo, kurį po uragano „Harvey“ rado išmestą ant kranto Teksaso miesto paplūdimyje, nuotraukomis, prašydama padėti nustatyti, kas tai.

Akivaizdžiai neturintis akių negyvas gyvūnas turėjo aštrius kaip skustuvas dantis ir didžiulį cilindro formos kūną.

„Iš pirmo žvilgsnio jis man atrodė, tarsi kažkas iš jūros gelmių. Iš pradžių maniau, kad tai gali būti jūrinė nėgė, bet prisiartinusi supratau, kad tai jokiu būdu ne ji, ypač sprendžiant pagal burną.

Mes šiek tiek pamaigėm jį, net apvertėme, bet negalėjome sugalvoti, kas tai“, – pasakojo P. Desai.

Taigi P.Desai paskelbė nuotraukas socialiniame tinkle „Twitter“, prašydama biologų padėti identifikuoti sutvėrimą.

„Tai kai kas, tobulai tinkamo „Twitter“. Juk šioje platformoje yra tiek daug mokslininkų ir tyrėjų ir jie labai nusiteikę imti ir išsiaiškinti, kas yra dalykai, kaip šis“, – teigė mergina.

Atsiliepę į P. Desai klausimą biologai svarstė, kad jūrų monstras veikiausiai buvo kažkoks ungurys, bet jiems buvo sudėtinga patikslinti jo rūšį.

„Mintyse pliaukštelėjau per kaktą, nes, vos pasirodė tokie spėjimai, galėjau aiškiai įžiūrėti ungurio formą“, – sakė P. Desai.

Populiariausias spėjimas buvo, kad tai – iltingasis ungurys (Aplatophis chauliodus), gyvenantis Meksikos įlankoje.

Iltingieji unguriai gyvena 30–90 m gylio vandenyse ir didžiąją dalį laiko praleidžia slėpdamiesi, bet kartais išdrįsta išlįsti į seklumą.

Šie unguriai turi akis, bet jos yra mažos ir galėjo suirti tuo metu, kai P. Desai aptiko gyvūno gaišeną, rašoma „Daily Mail“ interneto svetainėje.

Dakaras Kennethas Tighe'as iš Nacionalinio gamtos istorijos muziejaus Vašingtone spėjo, kad kritęs gyvūnas yra iltingasis ungurys, bet sakė, kad tai gali būti ir sodo arba jūrinių ungurių šeimų atstovas.

Kad ir kaip būtų, kritusio dideli dantys nebūdingi šių dviejų šeimų atstovams.

„Tai gali būti Bathyuroconger vicinus arba Xenomystax congroides šeimų atstovas. Šios rūšys sutinkamos Teksase ir turi didelius iltis primenančius dantis. Gaila, kad negalima aiškiai įžiūrėti uodegos galiuko. Tai padėti atskirti, ar ungurys yra aštriauodegis, ar jūrinis“, – paaiškino mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()