Ar jūsų veidas parausta išgėrus alkoholinių gėrimų? Mokslininko įspėjimas - keliate didžiulę grėsmę sveikatai!  (1)

Jei vartojant alkoholį jūsų veidas parausta, turėtumėte sunerimti, rašo Indy100.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-09-28 Ar jūsų veidas parausta išgėrus alkoholinių gėrimų? Mokslininko įspėjimas - keliate didžiulę grėsmę sveikatai!  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia Pietų Korėjos mokslininkai, tokie žmonės turi didesnę su alkoholiu susijusios hipertenzijos riziką.

Veido raudonis, išgėrus vos keletą alkoholio vienetų, rodo alkoholio sukeltą padidėjusį kraujo spaudimą, kuris gali sukelti širdies smūgį ar insultą.

Alkoholis kepenyse skaldomas dviem etapais. Pirmiausia susidaro acetaldehidas, kuris vėliau paverčiamas acetatu. Jei jūsų veidas, vartojant alkoholį, parausta, tai rodo, kad organizmas acetaldehidą skaldo gerokai lėčiau, dėl ko ši medžiaga organizme išlieka ilgiau ir jos žalingas poveikis yra didesnis.

Dr. Jongas Sungas Kimas teigimu, veido raudonis po alkoholio vartojimo yra laikomas didelio jautrumo alkoholiui ar net alkoholio netoleravimo simptomu.

Pietų Korėjos mokslininkai išanalizavo 1,763 Korėjos vyrų medicininius įrašus. Iš jų 527 – kenčiantys nuo veido raudonio, 948 – šio simptomo nepatiriantys ir 288 buvo abstinentai.

Pirmosios grupės vyrai teigė susiduriantys su veido raudonio problema tuomet, kai per savaitę išgeria daugiau nei 4 alkoholio vienetus per savaitę. Įvertinus vyrų amžių, kūno masės indeksą, fizinį aktyvumą ir rūkymą, hipertenzijos rizika šioje vyrų grupėje taip pat buvo didesnė, kai jie suvartodavo daugiau nei 4 alkoholio vienetus per savaitę.

Tuo tarpu nepatiriančių minėto simptomo vyrų grupėje hipertenzijos rizika padidėja tik išgeriant daugiau nei 8 alkoholio vienetus per savaitę.

Veido raudonis po alkoholio vartojimo dažniau būdingas moterims ir vyresnio amžiaus žmonėms. Tiems, kurie susiduria su šiuo simptomu, dr. Kimas pataria tiesiog vengti alkoholio vartojimo ar bent jau sumažinti suvartojamą jo kiekį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (1)