Prinstono universitete sukurtas intelekto testas, kurį įveikia tik 17% žmonių – paprasti klausimai žmones tiesiog trikdo  (16)

Kognityvaus mąstymo testas yra laikomas trumpiausiu pasaulyje intelekto koeficientą nustatyti galinčiu testu. Pasirodo, Albertą Einsteiną nuo Houmerio Simpsono galima atskirti vos pagal 3 klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Testas, kurį 2005-aisiais Prinstono universitete sukūrė psichologas Shane‘as Frederickas, skirtas patikrinti jūsų sugebėjimus ignoruoti pirmuosius instinktus ir priversti lėčiau ir racionaliau pamąstyti. Arba, kalbant psichologams pažįstamais terminais, kaip gerai sugebate nekreipti dėmesio į intuiciją ir pasikliauti tik analitiniu mąstymu.

Kad jums pasisektų, privalote skirti šiek tiek laiko pagalvoti apie atsakymus į klausimus, į kuriuos atsakyti pasikliaunant vien tik intuicija nepavyks. Kad įsitikintumėte, jog esate genijus, būtina atsakyti į visus 3 klausimus, tačiau šiuo atveju atsakymo greitis taip pat labai svarbus.

Gebėjimas mąstyti greitai yra dar vienas aukšto intelekto koeficiento požymis. Taigi, kokie jūsų protiniai sugebėjimai? Atminkite, jog klausimai gali būti ne tokie lengvi, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Į juos nesugebėjo atsakyti daugelis geriausių pasaulio universitetų studentų. Jei atvirai, tik 17% visų dalyvavusių šio testo sprendimuose gavo aukščiausią įvertinimą.

Testas:

1. Beisbolo lazda ir kamuoliukas kartu kainuoja 1,10 dolerio. Lazda kainuoja 1 doleriu brangiau, nei kamuoliukas. Kiek kainuoja kamuoliukas?

2. Jei per 5 minutes 5 mašinos pagamina 5 daiktus, per kiek laiko 100 mašinų pagamins 100 daiktų?

3. Dalis ežero yra apaugusi vandens lelijomis. Kasdien šis augalų lopinėlis padvigubėja. Visą ežerą lelijos uždengs per 48 dienas. Per kiek dienų lelijos uždengs tik pusę ežero?

Atsakymai antrame straipsnio puslapyje

Pasidalinkite su draugais
(53)
(86)
(-33)

Komentarai (16)