120 kilogramų svėręs gydytojas papasakojo, kaip jam pavyko numesti antsvorį be jokių dietų ir sporto programų: tai tinka kiekvienam  (3)

Pasirinkus šį lieknėjimo būdą ne tik neteks iš tikrųjų badauti, bet ir nereikės sumažinti įprasto kalorijų kiekio, o protarpinio badavimo nauda organizmui – žymiai didesnė, nei tik ištirpę kilogramai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas, kuris ir pats šiuo metodu atsikratė nemažai svorio.

„Per daugelį metų žmonės įpratinti galvoti, kad teisinga mityba yra tada, kai valgoma dažnai, kad teisinga mityba yra tik tuo atveju, jeigu žmogus valgo pusryčius, kaip pirmą maisto raciono dalį, tada būtinai – pietūs, vakarienė ir kiti valgymai.

Kiti sako, kad valgyti reikia penkis kartus ir žmonėms tai yra labai stipriai įteigta. Negaliu sakyti, kad tai – neteisinga. Manau, kad tai irgi teisinga, bet – nebūtinai teisinga visiems“, – pastebi gydytojas.

Jo teigimu, kiekvienas iš mūsų turi pasirinkti sau priimtiną mitybos režimą.

„Sunkiai įsivaizduoju žmogų, gyvenusį prieš 60 tūkst. metų urve ir išbėgusį iš urvo į gretimą parduotuvę nusipirkti ko nors užvalgyti. Evoliuciškai žmonija niekada neturėjo tokio lengvo priėjimo prie maisto, kaip dabar.

Nemanau, kad per paskutinius šimtą metų žmogaus organizmas evoliucionavo prie visai kitokio mitybos rėžimo, lyginant su tuo, kąs tęsiasi dešimtimis, šimtais tūkstančių metų“, – svarsto gydytojas ir ragina neignoruoti šių pamąstymų.

Jis atkreipia dėmesį, kiek daug suktrikimų vyksta dėl maisto pertekliaus. „Turime suprasti, kad organizmas prisitaikė prie dviejų būdų gauti energiją: iš gliukozės arba iš riebalų. Aplinkybės, kada naudojama viena ir kada naudojama kita, absoliučiai priklauso nuo mūsų mitybos įpročių“, – tvirtina jis.

Tad gydytojas rekomenduoja išbandyti protarpinį badavimą, kitaip – protarpinį pasninkavimą. Pats A. Unikauskas tikina svėręs 120 kilogramų ir būtent šiuo metodu jis numetė svorio.

„Jo variantų yra daug ir toks badavimas gali suteikti visas įmanomas naudas organizmui, kokias tik įsivaizduojate: nuo dailesnių kūno linijų, širdies ir kraujagyslių ligų prevencijos, sumažėjusios vėžinių susirgimų rizikos, iki galimybės pataisyti savo genus ir šviesaus ilgaamžiškumo, kalbu apie šviesų protą“, – privalumus vardija specialistas.

Jo teigimu, visiškai nereikia mesti valgyti, net nereikia sumažinti jums įprasto kalorijų kiekio.

„Protarpinis pasninkavimas yra mitybos planas, kuomet visas paros kalorijų kiekis suvartojamas per 8, 6 ar tik 4 valandas, tačiau suvartojamo kalorijų kiekio mažinti nereikia“, – tvirtina A. Unikauskas.

Jo teigimu, ląstelė energijos iš riebalų nepradės gaminti tol, kol mes organizmui duodame maistą, todėl tam, kad ląstelė pradėtų energijai naudoti organizmo riebalus, būtina ilgą laiką nevalgyti. 

„Tada mūsų imuninė sistema išnaršo visą organizmą, ieškodama maisto, ir randa jį riebalų ląstelėse. Dalis riebalų ląstelių tokiu būdu net numiršta ir taip organizmas išsivalo.

Kol mes dažnai maitinamės, nepradedame naudoti energijai savo turimų riebalų. Jei norime, kad tai įvyktų, turime pritaikyti papildomą sąlygą – labai sumažinti kalorijų kiekį“, – aiškina specialistas.

Todėl gydytojas siūlo to nedaryti ir rinktis protarpinį pasninkavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(50)
(7)
(43)

Komentarai (3)