Kodėl katės šokinėja pamačiusios agurkus? (Video)  (1)

Ačiū internetui, paaiškėjo, kad katės iš viso pasaulio turi naują priešą – agurką. Tikriausiai jau teko matyti video filmukus, kaip kačių šeimininkai savo augintinius nustebina šiais vaisiais (taip, techniškai agurkas yra vaisius). Šiuose įrašuose matyti, kaip katinai, pamatę agurką, išsigandę šokinėja ar drasko ji nagais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nejau iš tiesų katės ir agurkai yra mirtini priešai? Sertifikuotas kačių elgesio konsultantas Mikelis Delgado sako, kad katės savaime nebijo agurkų. Bet jos yra įpročio gyvūnai, o M.Delgado mano, kad katės minėtuose filmukuose dažniausiai užklumpamos netikėtai, iš už nugaros – jos tiesiog išgąsdinamos netikėtumo faktoriumi.

M. Delgado aiškina, kad kačių akys yra priekinėje snukio dalyje – panašiai kaip žmonių. Tai yra įprasta grobuonies snukio struktūra – svarbiausia matyti, kas vyksta priekyje. Specialisto nuomone, katės yra elementariausiai išgąsdinamos – kol šios susikoncentravusios į maistą, jos nemato to, kas vyksta užpakalyje. O atsisukusios pamato netikėtai atsidūrusį agurką.

Šį išgąstį galima prilyginti išgąsčiui, kurį patiria žmonės, kai atsisukę pamato už jų stovintį kitą žmogų. Ir nors žmonės, nuslūgus adrenalinui, iš tokio įvykio tik ima juoktis, daryti taip savo katei nepatartina.

Agurkų bijančios katės video siužete

M. Delgado aiškina, kad ėsdamos katės turi jaustis visiškai saugiai. Jei katės nustos ėsti, ji gali greitai susirgti, joms gali greitai išsivystyti riebalinė kepenų liga. Be to, kačių sveikatai įtakos turi ir stresas. Buvo atliktas tyrimas, kuris parodė, kad pakeitus katės rutiną, ji gali imti elgtis lyg sirgtų: vemti, nenaudoti savo smėlio dėžutės, viduriuoti ar net prarasti apetitą.

Tačiau tai nereiškia, kad negalima į namus atsivežti naujų daiktų (pavyzdžiui, pastatyti lovą toje vietoje, kur katė anksčiau miegodavo). Tačiau taip padarius, reikėtų leisti savo augintiniui pačiam susipažinti su nauju objektu namuose. M. Delgado sako, kad žmonės dažniausiai mėgina parodyti katėms, kad daiktas, kurio jos bijo, visiškai nėra baisus.

Tokiu būdu katė ima dar labiau bijoti šio daikto, kadangi ji verčiama kontaktuoti su daiktu, kurio ir taip bijo. Bėgant laikui daiktas ims kvepėti ir darysis pažįstamesnis, o jūsų augintinis palaipsniui atsipalaiduos. O agurkus pasilaikykite salotoms ir negąsdinkite savo kačių.

Parengta pagal MentalFloss.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(15)
(-7)

Komentarai (1)