Galime lažintis, kad to iš koalų nesitikėjote - mokslininkai išsiaiškino šį tą keisto apie jų... seksą?  ()

Ką pirmiausiai pagalvojate, išgirdę apie koalas? Apie medyje įsitaisiusį mielą meškiuką? Lažinamės, kad tikrai nepagalvojate nieko baisaus ar gašlaus. Tačiau šis straipsnis gali pakeisti jūsų požiūrį apie šiuos mielus gyvūnėlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai atskleidė, kad koalų patelės užsiima lesbietiška meile, atstumdamos patinus ir mėgindamos poruotis tik patelių rate. Pūkuoti, eukaliptais mintantys padarėliai dažniausiai polinkį į lesbietišką seksą išsivysto nelaisvėje – laukinėje gamtoje koalos dažniausiai išlieka heteroseksualios.

Mokslininkai, tyrinėjantys šiuos sterblinius gyvūnėlius, pastebėjo, kad iš keturių lytinių sueičių, trys būna homoseksualios. Tyrėjai sako, kad kai kurios nelaisvėje gyvenančios patelės atstūmė jas merginančius patinus, o netrukus po to ėmė santykiauti su tos pačios lyties koalomis. Ne vieną kartą net kelios poros naudojo tą pačią šakelę ir daugiau nei kelios patelės vienu metu tenkino viena kitą.

Viena iš mokslininkų iškeltų teorijų, mėginančių paaiškinti tokį elgesį, yra ta, kad patelės tokiu būdu mėgina suvilioti patinėlius. Kita teorija teigia, kad tokį elgesį lemia hormonai, o dar kita – kad tokiu būdu patelės mažina stresą.

Kvinslando universiteto mokslininkai tyrinėjo 130 koalų, gyvenančių nelaisvėje, o rezultatus paskelbė žurnale „Applied Animal Behaviour Science“. Mokslininkų tikslas buvo nustatyti koalų patelių heteroseksualaus ir homoseksualaus elgesio skirtumus tam, kad galiausiai galėtų nustatyti patelių homoseksualaus elgesio priežastis. Nelaisvėje augančios patelės akivaizdžiai ir reguliariai demonstruoja homoseksualų elgesį.

Tyrimo metu atskirais atvejais buvo užfiksuota 15 heteroseksualių ir 43 homoseksualios lytinės sueitys. Homoseksualus elgesys buvo užfiksuotas tik patelių tarpe, o heteroseksualūs lytiniai santykiai trukdavo dvigubai ilgiau nei homoseksualūs.

Parengta pagal independent.co.uk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai ()