Netikėta, bet faktas: mokslininkai atskleidė ryšį tarp penio formos ir vėžio rizikos  ()

Peirono ligą sukelia penio audinių randėjimas. Dėl tokio augančio randinio audinio penis išsilenkia, erekcija neretai tampa skausminga, o lytiniai santykiai praktiškai neįmanomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O dabar vienas tyrimas atskleidė ryšį tarp penio formos ir kelių tipų vėžio, rašo „IFLScience“.

Teksase veikiančio Bayloro koledžo mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu analizuoti 1,5 mln. vyrų medicininiai duomenys. Mokslininkai išsiaiškino, kad išlenktas penis didina kelių vėžio tipų riziką.

Amerikos reprodukcinės medicinos draugijos susitikime pristatytas tyrimas parodė, kad Peirono liga (kitaip dar vadinama fibroblastine varpos induracija) 40 proc. didina sėklidžių ir skrandžio vėžio riziką, o odos vėžio riziką padidina 29 proc.

Skaičiuojama, kad šia liga serga 0,5-13 proc. Amerikos vyrų, nors daug vyrų apie jos buvimą nė nenutuokia, rodo Cornelio universiteto biomedicininių tyrimų padalinio „Weill Cornell Medicine“ Urologijos skyriaus atstovai.

Bayloro koledžo mokslininkai pabrėžia, kad vyrai, kuriems yra diagnozuota Peirono liga, turi būti atidžiau stebimi dėl vėžio.

Mokslų daktaro Alexanderio Pastuszako vadovaujami mokslininkai taip pat atliko vieno paciento ir jo tėvo genetinę analizę. Abiem vyrams buvo diagnozuota Peirono liga. Nustatyta, kad abu jie turi genų, kurie didina melanomos, sėklidžių ir prostatos vėžio riziką. Dėl to mokslininkai mano, kad gali egzistuoti genetinis Peirono ligos ir kelių tipų vėžio ryšys.

„Mes manome, kad tai yra labai svarbu, nes dabar vyrai su tokia būkle dažnai yra ignoruojami. Nors tokia būklė labiau siejama su seksualiniu ir reprodukciniu gyvenimu, nustatytas ryšys tarp šių ligų rodo, kad vyrus, kuriems yra diagnozuota Peirono liga, reikia atidžiau stebėti,“, – sakė mokslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()