Štai kuo baigiasi ausų neplovimas ar ilgą laiką naudojamos ausinės: įspėjame, kad vaizdo įrašas gali supykinti! (Video)  (3)

Inkštirai ir jų sukeliamos problemos nėra smagios. Visi jų turime ar esame turėję ant smakro, nosies, tačiau ar žinojote, kad jų atsirasti gali ir jūsų ausyse?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojai pateikia priežastis, kodėl ausų viduje išsikelia inkštirai. Pasirodo, kad išorinės ausų dalys turi labai į ant nosies ar smakro esančias riebalų liaukas panašius darinius. Jie išskiria riebalus, dėl kurių užsikimšimo ir susidaro inkštirai.

Tačiau tam tikri įpročiai gali paskatinti inkštirų susidarymą ausyse, pavyzdžiui, ausų neplovimas, ilgą laiką naudojamos ausinės, kurios, tuo pačiu, nėra valomos.

Laimei, ausų higiena nėra sudėtinga ir ji tikrai gali tapti daugelio mūsų kasdienės rutinos dalimi. Ausų išorę išvalyti galima naudojant tuos pačius ausų krapštukus (tik nekiškite jų į ausies kanalą), be to, prausiantis po dušu būtina išsiplauti ir ausis.

Čia pateiktame vaizdo įraše užfiksuota itin sudėtinga inkštirų susidarymo ausyje situacija, todėl silpnų nervų žiūrovams šio vaizdo įrašo žiūrėti nepatariama. Jei ir jūsų ausyse susidarė tokie pat inkštirai, nieko nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Daugeliui nemalonus vaizdelis - didelio inkštiro šalinimas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(9)
(8)

Komentarai (3)