Naujas Kinijos košmaras gali ateiti į Europą? Miestus užplūdo milijonai dviračių, kurie užkišo gatves, kalnais kaupiami šaligatviuose ir aikštelėse, keliami į medžius ar metami į upes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-11-16 16:31
Juokingai skamba toks pavadinimas. Tarsi automobilių toks skaičius vienoje vietoje butu geriau, nei dviračių. Įrengti stovėjimo vietą dviračiui daug pigiau ir lengviau nei automobiliui. O svarbiausia, kad problema nėra dviračiai, bet vartotojai, o tiksliau dviračių naudojimo taisyklės. Jei policija surinktu ir išvežtu visus dviračius kurie palikti ne savo vietoje ir ne pagal taisykles, o atsiimti butu galima tik sumokėjus išlaidas + baudą. Greit viskas susitvarkytu.
AAA000 2017-11-16 20:43
nesusitvarkytu. tiesiog nuomotojas is to miesto dingtu ir vartotojai prarastu patogia paslauga. pas tave ziuriu tipinis bukas poziuris - visur visus reikia baust, nesvarbu uz ka, ir kuo labiau - tuo geriau . arba pagal tave kazkokius nors absurdiskus reikalavimus kazkas turi but ipareigotas vykdyt. kai realiai butu galima priimt kazkoki kompromisini sprendima. jei toks verslas su metomais visur dviraciais apsimoka vadinasi tuos dviracius visgi kazkada kazkaip aprenka ir vel isdelioja pirminese vietose. netikiu, kad del vieno ar dvieju vaziavimu vis perka naujus tiesiog matyt nedaro to pakankamai daznai nes pigiau tiesiog nupirkt didesni dviraciu kieki, nei juos istisai perveziot. ir atsiranda dideles susikaupusios kruvos populiariose galinese vietose manau turetu pvz savivalda verst dviraciu nuomotoja, jei susikaupia virs 10 vienetu vienam taske, kad salintu ar kazka tokio. juk jie mato kur randasi dviraciai - nes ta info duoda vartotojui. vartotojai cia isvis nekalti - jie tik naudojasi paslauga. irenginet kazkokius specialius dviraciu uzrakinimo stulpus yra isvis beprasmis reikalavimas. taspac kaip pvz reikalaut kad kiekviena automobilio statymo vieta mieste turi but aptverta sienom, po stogu ir turetu uzrakinamus vartus su kazkokia internetine spyna. geriau daugiau dviraciu taku ar saligatviu uz tuos pinigus nutiestu.
Shinigami 2017-11-16 21:00
Siauras tavo mastymas. Nuomotojas nedingtu, nes mokestis nueitu paskutiniam kas naudojosi dviračių, o jis žinomas nes programėlė visus registruoja. O tai kodėl dabar baudžiama už šiukšlinimą? Gal aš norių eiti ir vidurį gatvės išpilti šiukšles? Gal geriau paieškom kompromisų kiek šiukšlių per diena galių išpilti vidurį gatvės? Nes dviračio palikimas kur papuola, taip pat yra tam tikras šiukšlinimas. Čia gal Europoje ir surenka, bet ne Kinijoje, o šita problema tik Kinijoje. 13 euro centų už valandą, už tokia kaina tikrai neapsimoka surinkinėti ir per vežinėti dviračių. Juolab, kad po darbo toks pat kiekis važiuos namo. Kaip jau rašiau, reikia įrengti statimo aikšteles, o jei vis tiek palikinės kur pakliūna, tai reikia bausti.
AAA000 2017-11-16 21:08
as tai siulyciau isleist istatyma, kad kiekvienas, pasiules belenkokia baudimo tvarka ir jei ta pasiulyta tvarka neissprende problemos - butu baudziamas priverstinais viesaisiais darbais igyvendinant savo pasiulyta sistema iki tol, kol atsiras kitas pasiulymas. tada visi idiotai siulytojai nebeturetu laiko siulyt nesamones, nes butu priversti jas igyvendint
Robkinas 2017-11-16 21:31
"Šimtai tūkstančių dviratininkų užkimšo Kinijos miestų gatves. Ar to paties galima tikėtis Europoje?" Atsakau: NE, nes Europoje nėra tiek gyventojų, kiek vien Kinijoje jų yra.
FtBall 2017-11-16 22:38
Vikipedijos duomenimis, Londone gyventojų tankis yra 10 kartų didesnis. Tai kaip tik, Europos miestuose problema turi potencialą būti gerokai didesnė, nei Kinijos miestuose.
Evil Goku 2017-11-16 22:52
Ne dviratininkai užkimšo gatves, o pigūs nereikalingi dviračiai, kurių buvo tiek daug pripirkta/prigaminta dėl nesveikos konkurencijos. Abi kompanijos siekė pasiūlyti tiek dviračių, kad kita kompanija pasitrauktu. Be kadangi abi kompanijos pritraukė milžiniškas investicijas, o dviračiai kinijoje labai pigūs, tai rezultatas gavosi milžuniškas dviračių perteklius.
HardAxe 2017-11-17 10:18
Dėl pirmos dalies pilnai pritariu. Dėl antros dalies... būtent to reikia Vilniuje, automobiliams.