Sukrečiantys kadrai apie tragediją, kuri jau vyksta gamtoje - bet ar galime kažką pakeisti? (Video)  (3)

Fotografas Paulas Nicklenas kartu su kolegomis užfiksavo širdį veriantį vaizdą. Bado iškankintas ir sulysęs baltasis lokys vos pavilkdamas kojas iš paskutinių jėgų ieško maisto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis liūdnas vaizdas buvo nufilmuotas šią vasarą Kanados Baffin saloje. Fotografas P. Nicklenas ne kartą stebėjo baltuosius lokius laukinėje gamtoje, tačiau šis išbadėjęs lokys jį tiesiog sukrėtė. „Mes tiesiog stovėjome ir verkėme“, – „National Geographic“ sakė fotografas.

Filmavimo grupė niekaip negalėjo padėti kenčiančiam lokiui, jie neturėjo maisto, kurį galėtų atiduoti gyvūnui. Jie nutarė įamžinti baltojo lokio kančią ir parodyti pasauliui, kad kalbos apie klimato atšilimą ir jo poveikį gyvūnams nėra tik tuščios kalbos.

„Mokslininkai sako, kad jau netrukus lokiai gali išnykti, ir aš noriu žmonėms parodyti, kaip tai atrodo. Lokiai tiesiog mirs iš bado. Štai taip kenčia badaujantis gyvūnas“, – sako fotografas.

Pusę tonos sveriantys baltieji lokiai dažniausiai medžioja ant ledo, kur jie gaudo ruonius. Kai dėl šiltėjančio klimato ledynai tirpsta, baltieji lokiai priversti badauti.

Širdį veriantis vaizdas video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (3)