Chirurgo pokštas transplantacijos operacijos metu baigėsi teisme: prokuroras pareiškė, kad ši byla tokia ypatinga, jog dar „neturi teisinio precendento baudžiamojoje teisėje“  ()

Turbūt teko girdėti apie keistus radinius žmogaus kūne po operacijos. Tačiau šis chirurgas prisipažino, pažymėjęs savo inicialais transplantuojamas kepenis dviem pacientams su lazerio spinduliu, teigė telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

53 metų Simonas Bramhallas, kepenų, blužnies ir kasos chirurgas, užrašė „SB“ ant vyro ir moters organų transplantacijos operacijų metu.

Medikai naudoja eletrokoaguliacija argono dujomis, kad sustabdytų kepenų kraujavimą, o spinduliu organo paviršiuje lengvai išdegina pažymėdami zoną, kurią reikia operuoti. Dažniausiai tai nėra kenksminga ir žymės lengvai dingsta pačios. Tačiau pacientės kepenys nesugijo ir inicialai buvo rasti kitos operacijos metu.

Pateikus ieškinį Bramhallui, prokuroras Tony Badenochas pareiškė, kad ši byla „neturi teisinio precendento baudžiamojoje teisėje“, kalbėdamas apie Karalienės Elžbietos ligoninėje, Birmingame, įvykdytus nusikaltimus. Prokuroras pabrėžė, kad tai labai neįprasta ir sudėtinga byla. Tačiau pateikti kaltinimai medikui įvardija, kad tai, ką jis padarė, buvo neetiška ir nusikalstama.

Badenocho teigimu, tai nebuvo pavienis incidentas, o dvigubai pasikartojantis veiksmas, reikalaujantis įgūdžių ir koncentracijos ir tai buvo padaryta dalyvaujant kolegoms. Chirurgo veikla apibūdinama kaip nusikalstama ir manoma, kad tai piktnaudžiavimas padėtimi, nes nebuvo paisoma sąmoningų pacientų jausmų, kadangi jiems buvo suleisti anestetikai.

Taigi, tai buvo sąmoningas mediko jėgos panaudojimas prieš bejėgius pacientus bei piktnaudžiavimas jų pasitikėjimu. Atliktas veiksmas buvo neetiškas ir baudžiamojo pobūdžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()