Dabar ateizmas yra ant bangos, tačiau naujas tyrimas rodo netikėtus dalykus, kas vyksta su tokių žmonių sveikata

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2017-12-27 15:50
Nejaugi ateizmas "ant bangos"? Islamas dabar ant bangos. Ateistų jei ir daugėja, tai tik susilpnėjusios krikščionybės sąskaita, kuri jau suliberalėjo ir savo "narių" nelaiko taip tvirtai, kaip islamas.
peeplt 2017-12-27 15:56
Pradėdamas skaityti šį straipsnį tikėjausi truputi kitų įžvalgų. Mane jau senai stebina kaip religiniai papročiai stipriai yra persipyne su sveikos gyvensenos, samprata. Ir stebina dar labiau, kad kai kurie papročiai atsirado daug seniau negu sveikos gyvensenos samprata. Aš visdelto ieškočiau paprastesnių paaiškinimų negu kažkoks genas. Daugumoje religijų yra propoguojamas susilaikymas (tiek maisto, tiek lytinis), dora, fizinis aktyvumas. Todėl religingi žmonės turi papildomą motyvaciją sveikai gyventi. Tai ir lemia kažkiek geresnius veikatos rodiklius.
apvalus 2017-12-27 16:19
As laikyciausi tos nuomones, kad religingi asmenys turi geresne psichologine sveikata, nes reguliariai vaiksto pas psichologus (kunigus) ar kalba su isivaizduojamu psichologu (barzdota dede ten kazkur aukstai). Pavyzdziui, tas barzdotas dede padeda labai lengvu budu atsikratyti sazines grauzaties uz atliktus blogus darbus: nuejai i maldos namus, pasisakei dvasininkui, paaukojai valiutos ir jis, kaip igaliotinis, tau nuodemes atleido. O kai psichologine sveikata geresne, tai ir fizine sveikata gereja. Jei ateistai reguliariai lankytusi pas psichologus, manau, kad skirtumu sveikatos bukleje nebutu. Tik jei vaikscioti i maldos namus vis dar yra normalu, reguliariai lankytis pas psichologa - nelabai.
Rukis 2017-12-27 16:32
Ne gyvenimo ilgį, o jo kokybę įvertinkit. Kur vienas 90 metų nugyvena celibato laikydamasis ir iš bažnyčios vyno rusių neišslysdamas, na nebent kokį berniuką pabarbindamas klausykloje, ir kur žmogus kuris supranta kad gyvena tik vieną kartą ir bando pamatyti ir patirti kiek įmanoma daugiau prieš mirštant.
UTF16 2017-12-27 17:04
Ateizmas paveldimas – skamba kaip anekdotas. Jei abu tėvai kalba lietuviškai ir yra beveik 100 % tikimybė, kad jų vaikai irgi kalbės lietuviškai, pagal tokią logiką irgi galima konstatuoti, kad „lietuvių kalbos mokėjimą lemia genai“.
AAA000 2017-12-27 17:30
jooooooo, bega religinis sprogdintis ir taip pailgina visu religiniu procentini gyvenimo laika, ir net perduoda sitai genetiskai... matyt kazkokiu religiskai-moksliniu genu istaskymo budu...
kestutisz 2017-12-27 18:13
Jokie čia ne genai, tiksliau ne religingumo genai, o prisitaikymo. Gi kokioj nors islamistų valstybėje pasiskelbimas ateistu tikrai pakenktų gyvenimo trukmei. Europoje taip pat visai neseniai buvo tas pats. Todėl dauguma renkasi paprasčiausią kelią - na taip, tikim, o kuom koks skirtumas, svarbu galvų nekapotų. Privaloma pasirodyti per šventes bažnyčioj? Ok, bus tas "bare minimum" (dar ir jomarką tuo pačiu aplankysiu). LT krikšto atveju anot legendų dar ir marškinius davė (nors imho tai pramanas skirtas pažeminti pagonius, buvo kur kas paprasčiau - arba klausai savo didiko, arba į kartuves ar į kokį karą be eilės). Jei jau lyginti tai reikėtų tikrai religingus (įskaintan radikalus, genus skleidžiančius sprogimo banga), prisitaikėlius, dzin-budistus (einančių tik per laidotuves ir vestuves) ir tikrai ateistus (šiaip tokių išvis nedaug).
peeplt 2017-12-27 18:48
O ka pagal tave reiskia "tikrai ateistas".
mindaugas1989 2017-12-27 19:41
kliedesiai kai pradedama kalbeti apie genus kurie lemia zmogus tiki ar ne jei kudiki nuvesit pas muslimu jis bus muslimas ir tt ir dar krikscionybe ar kitos religijos yra tik vergu valdymo sistema kuri yvaro baimes zmonems dievabaimiskumo ir tt buti kurybisku yra sudetinga kai tau sako to negalima to nedaryk
AAA000 2017-12-28 00:12
tiesiog demonstruoji vergo sindromo pozymius
Shinigami 2017-12-28 08:54
zet 2017-12-28 10:45
briedas o ne straipsnis. Tiksliau didelis S. Jei jau daromos isvados, tai jos turi buti mokslines. Statistines imtys bei isvados. Cia kazkas prie alaus bokalo prisiciudino, o kitas uzrase. Siaip pasaulis pasikeite. Smogai uz lango ir taip toliau. Bet autoriui tai tikriausiai tai nesvarbu. Cia daug didesni faktoriai yra urbanizacija, kapitalizmas, nesveikas gyvenimo tempas, nesveikas fast foodas ir t.t. Tegul padaro imtis, kurios nebutu itakatos mano isvardintu faktoriu, tada paziuresime. Zodziu pieva visiska.
mindaugas1989 2017-12-28 14:09
tikintieji kvailinat savo vaikus prikemsat y galvas gyvensim amzinai ir tt delto vaikai ir ziuri y gyvenima kaip y koki zaidima pasirinktos specialybes ir tt buna naivus ir svajoja viskas taip lengva bet kai subresta tada pamato koks yra tikras gyvenimas ir tada reikia tikrai daug apmastyti ir greitai kas nenori mastyti psikuske nes nesupranta kas darosi tokia ta realybe