Tikras kuriozas: kaip viena nedidelė smulkmena galbūt ir nulėmė besąlygišką Vokietijos pralaimėjimą Antrajame pasauliniame kare

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2018-01-01 14:52
"galiausiai būtų buvusi sudaryta taikos sutartis, padalijusi Europą tarp Vokietijos ir Rusijos: dar auštant 1944 metų birželio 6 dienos rytui toks scenarijus buvo itin tikėtinas" Toks scenarijus buvo visiškai neįmanomas.
kiesza 2018-01-01 20:01
Be to dar teherano konferencijoje dar 1943m buvo oficialiai išplatinta, kad karas nesiliaus kol vokietija besąlygiškai nekapituliuos.
vanduo4 2018-01-03 01:12
Kliedesiai. - Vokietija pirmoji Pasulio karo istorijoje visiškai decentralizavo savo karines pajėgas ir suteikė didelę laisvę savo pavaldiniams. Nesvarbu kokiomis priemonėmis jie veikė, svarbiausia buvo siekti užsibrėžto tikslo; - Centrinis valdymas buvo būdingas būtent Rusijai, o ne Vokietijai. Patikėčiau jeigu visa armija laukė kol miegojo Stalinas, bet tikrai ne Hitleris. - Kiekvienas karininkas fronto linijoje veikia savo nuožiūra, ypač vykdant gynybos užduotį. Laukti aukštesnio nurodymo protinga būtų tik puolimo klausimu, o ne gynybos. Paistalai ir tiek.