Iš kur Tarptautinėje kosminėje stotyje atsirado šie nežinomi organizmai? Atlikusi DNR analizę NASA jau skelbia rezultatus  ()

Pirmą kartą kosmose sekvenavus DNR sekas, buvo identifikuoti nežinomi organizmai. Apie šį pasiekimą praeitą savaitę pranešė NASA atstovai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-11 Iš kur Tarptautinėje kosminėje stotyje atsirado šie nežinomi organizmai? Atlikusi DNR analizę NASA jau skelbia rezultatus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperimentas – projekto „Genes in Space“ 3 dalis – buvo atliktas dar praeitą vasarą, tačiau tik dabar jo rezultatai nepriklausomai patvirtinti Žemėje.

Eksperimento metu buvo paimti bakterijų mėginiai nuo Tarptautinės kosminės stoties (TKS) vidinių paviršių, užaugintos bakterijų kolonijos ir sekvenuota jų DNR.

Tai leido nustatyti, kad anksčiau neidentifikuotos TKS aptiktos bakterijos yra žmogaus mikrobiomui priklausančių stafilokokų tipai – Staphylococcus capitis ir Staphylococcus hominis. Nei viena iš jų nėra patogenas, taigi, užkrato pavojaus TKS tikrai nėra.

Jau anksčiau šios bakterijos buvo aptiktos iš TKS pargabentuose mėginiuose. Taip pat anksčiau – 2016 metų liepą – TKS jau buvo sėkmingai sekvenuota DNR, tačiau tam buvo panaudotas specialiai iš Žemės atgabentas žiurkės DNR mėginys – taigi, identifikuoti šaltinio nereikėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(13)
(9)
(4)

Komentarai ()