Kai paprastas higieninis tamponas kainuoja tiek daug - jaunai moteriai nupjauta ir antra koja  (2)

Amerikietei manekenei, kuri dėl higieninio tampono sukelto toksinio šoko sindromo neteko dešinės kojos, neseniai dėl tos pačios infekcijos buvo amputuota ir kairioji, skelbia naujienų portalas independent.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lauren Wasser toksinio šoko sindromas ištiko 2012 metais, jį sukėlė higieninis tamponas. O dabar ji nebeturi dviejų kojų. Po savo antrosios operacijos 29 metų Lauren internete paskelbė nuotrauką, kurioje nusifotografavo su manekene, aktore, paraolimpiete snieglentininke ir dviejų kojų neturinčia Amy Purdy.

Lauren partnerė Jennifer Rovero jos gerbėjus socialiniame tinkle informavo apie visą operacijos eigą. „Žmonės, ji jau pooperacinėje palatoje! Ją jau išvežė iš operacinės! Gydytojai sakė, kad viskas praėjo gerai!“ – prieš tris dienas internete parašė ji.

Lauren toksinio šoko sindromas ištiko 2012 metais. Šis sindromas yra retas, tačiau itin pavojingas gyvybei, nes organizme esančios bakterijos ima išskirti kenksmingus toksinus. Laiku nesuteikus medicininės pagalbos, galima mirti.

L. Wasser 2012 metais iš pradžių ėmė jausti į gripą panašius simptomus, galiausiai ją ištiko širdies smūgis. Jaunos moters gyvybę palaikė medicininė įranga. Jai ėmė gangrenuoti abi kojos, todėl dešinę teko žemiau kelio amputuoti, o kairiajai nupjauti pirštai. Nors tuo metu gydytojai rekomendavo iš karto amputuoti abi kojas, L. Wasser panoro kairiąją išsaugoti. Tačiau lapkritį manekenė pranešė, kad netrukus ji neteks ir kairiosios kojos.

„Kasdien jaučiu siaubingą skausmą. Turiu vieną auksinę koją, kuria labai didžiuojuosi. Tačiau ant mano kairiosios yra atvira žaizda. Ten nėra nei kulno, nei pirštų. Bėgant metams, mano organizmas ėmė gaminti daug kalcio, dėl ko tos pėdos kaulai ėmė augti. Iš esmės mano smegenys nurodo mano kojos pirštams augti. Galiausiai pasiekiau stadiją, kai reikia skusti kaulą, nes nebegaliu vaikščioti. Po kelių mėnesių man teks amputuoti ir kitą koją. Tiesiog nieko nebegalima padaryti“, – sakė jauna moteris. Prieš pat operaciją socialiniame tinkle Lauren parašė, kad yra optimistiškai nusiteikusi dėl ateities.

„Gyvenimas vėl labai pasikeis! Tačiau esu gerai nusiteikusi ir pasirengusi atversti naują gyvenimo skyrių“, – parašė ji.

Po savo pirmosios amputacijos Lauren skyrė daug laiko skleisti informaciją apie toksinio šoko sindromą ir jo prevenciją. „Dabar galiu užtikrinti, kad kiti to nepatirtų“, – lapkritį rašė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai (2)