Aiškėja dramatiškai su šūviais iš Šiaurės Korėjos pabėgusio kario istorija – pabėgimo priežastis tokia, kad normaliu atveju jį sugrąžintų atgal (Video)  (1)

Iš Šiaurės Korėjos pabėgęs 26-erių metų vyras, kuriam, nepaisant pavymui skriejančių kulkų, pavyko sėkmingai kirsti tėvynės sieną ir patekti į kaimyninę valstybę, yra susijęs su mirtimi, kurios aplinkybės šiuo metu tiriamos, sukėlusiu nusikaltimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią žinią, cituodamas Pietų Korėjos žvalgybos pareigūnų žodžius, išplatino Pietų Korėjos laikraštis „Donga Ilbo“. Standartinę pabėgėlių iš Šiaurės Korėjos biografijos nagrinėjimo procedūrą vykdantys žvalgybos tarnybos pareigūnai pranešė, kad Chung Sung Oh neva prisipažino įvykdęs nusikaltimą.

Pagrindinė Pietų Korėjos žvalgybos agentūra – Nacionalinė žvalgybos tarnyba, esą, aiškinosi su konkrečia mirtimi susijusius faktus. Be visų kitų aplinkybių, reikėjo ištirti, ar konkretus įvykis buvo žmogžudystė, ar nelaimingas atsitikimas.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Chosun Ilbo“ teigia, kad panašią nepatvirtintą informaciją yra gavusi dar gruodį. Tąsyk perduotame pranešime neva nurodoma, kad Chung Sung Oh veikiausiai buvo susijęs su konkrečiu eismo įvykiu, todėl pabėgti galėjo norėdamas išvengti bausmės.

Po daugybinių šautinių sužalojimų sveikstantis Chung Sung Oh, kaip tvirtina vyriausybei pavaldūs šaltiniai, yra atsakomybės stokojanti asmenybė.

Taip pat pranešama, kad bėglio iš Šiaurės Korėjos parodymai keičiasi, atsižvelgiant į jo paties nuotaiką. Vykdomo tyrimo, kaip manoma, gali nepavykti baigti net per vasarį.

Jei pranešimai apie prisipažinimą pasitvirtins, situacija gali komplikuotis, o Chung Sung Oh bus nuspręsta nebeteikti bėgliams iš Šiaurės Korėjos numatytos paramos. Kadangi Pietų Korėjos vyriausybė ir Šiaurės Korėja nėra sudariusios jokios ekstradiciją reglamentuojančios sutarties, rizika būti grąžintam į tėvynę bėgliui negresia.

Pietų Korėjos žvalgybos tarnybos pareigūnai viešai paneigė, kad Chung Sung Oh davė parodymus, ir patikino, kad nė vienas susijęs asmuo nieko panašaus nesakė.

Už abiejų valstybių santykius atsakinga Suvienijimo ministerija perdavė, kad, kol vyksta tyrimas, informacijos apie pareiškimą patvirtinti negali.

Minėtas karys Korėjos pusiasalį dalijančią ir griežtai saugomą demarkacinę liniją, einančią per demilitarizuotoje zonoje esantį Panmundžomo kaimą, kirto lapkričio 13 dieną.

Pasienį saugantys Šiaurės Korėjos kareiviai paleido į jį kelias dešimtis šūvių. Į karį pataikė mažiausiai keturios kulkos.

Kirtęs sieną sunkiai sužeistas karys pasislėpė šalia vieno pasienyje esančio pastato, kur jį rado trys iki tos vietos nušliaužę Pietų Korėjos kariai. Šiaurės Korėjos karių pabėgimo per demarkacinę liniją atvejų pasitaiko itin retai.

Panmundžomo kaimas, per kurį eina demarkacinė linija, yra turistų traukos centras. Tai vienintelis pasienio ruožas, kur Šiaurės ir Pietų Korėjų pajėgos susiduria akis į akį.

Be šautinių žaizdų, pas karį žarnyne aptikta parazitų, veikiausiai atsiradusių dėl prastos maisto higienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai (1)