Mokslininkai nustatė, kas skatina moteris galvoti apie seksą ir kas jas labiausiai nuramina - tai ne vaizdai ir net ne žodžiai  ()

Tarptautinė mokslininkų iš Vokietijos ir Belgijos grupė išsiaiškino, kad potraukį priešingai lyčiai iš dalies sukelia hormonas kispeptinas. Mokslininkų darbas publikuotas „Science Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biologai iš Vokietijos ir Belgijos ištyrė pelių smegenų sritis, kurios yra atsakingos už emocinę būklę ir seksualinį elgesį. Joje buvo aptikti neuronai, traukiantys hormoną kispeptiną (anksčiau vadintą metastinu). Aktyvavus tuos neuronus ir tyrimo metu stebėjus tiriamąsias peles, mokslininkai nustatė, kad jos pasižymėjo padidintu socialiniu aktyvumu ir skyrė daugiau dėmesio priešingai lyčiai. Maža to, testai parodė sumažėjusį nerimo jausmo lygį.

Tyrime pažymima, kad kispeptino išskyrimą patelėms aktyvuoja feromonai, kuriuos išskiria patinai. O tai, anot tyrimo autorių, atskleidžia galimybes sukurti vaistus moterims, kenčiančioms nuo seksualinių problemų.

Tyrėjai pažymi, kad anksčiau mokslas mažai žinojo apie tai, kad smegenys susieja ovuliaciją ir seksualinį potraukį. „Dabar mes suprantame, kad šie procesai yra kontroliuojami viena molekule įvairiose smegenų dalyse paraleliai“, – aiškinama tyrime.

Reikėtų pažymėti, kad mokslas nėra įsitikinęs žmonių feromonų egzistavimu apskritai. Visgi, anksčiau atliktas tyrimas parodė, kad moterims pakanka užuosti savo partnerio dėvėtus marškinėlius, kad jos nusiramintų ir geriau jaustųsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(36)
(40)
(-4)

Komentarai ()