13 požymių, kad esate protingesni nei manote

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-02-14 14:24
Jomajo žinojau, kad nesu kvailas, bet kad ant tiek protingas, aina sau Praktiškai visi punktai 100% ir pora 50%. Čia tiesiog sudėjo INTP tipo asmenybės bruožus ir viskas, tik nepaminėjo darbštumo, nes būtent darbštumo ir nuoseklaus darbo dėka kiti asmenybės tipai pasiekia daug, o INTP tipas jo neturi, tai bene vienintelis trūkumas. Ai nu jo radau ryšį tarp nesuderinamų dalykų tinginystė vs išradingumas ir šitas straipsnis vs MBTI O velnias dar savaime išlindo vienas šmaikštumas Jei rimtai nežinau, ar galima rimtai vertinti tokius straipsnius, čia taspats kas internetiniai "intelekto testai". Ir kitų tipų žmonės būna protingi ir prie to pačio dar ir darbštūs.
Berserkas 2018-02-14 15:03
Viskas tinka.
M134 2018-02-14 17:56
Čia tiesiog surinko kitų straipsnių antraštes ir sumetė į vieną. Realiai čia labai mažai moksliškumo. Dauguma dalykų koreliuoja su protingumu, bet tai nereiškia, kad turi ryšį. Labai gerai atsimenu pelėdų straipsnį. Visiškai neatsižvelgta, kokius darbus tirti žmonės dirba ir visas tyrimas lengvai gali nuplaukti, jei paaiškėtų, kad daugiau uždirbantys (kurie greičiausiai protingesni) pradeda darbus vėliau. Tai reikštų, kad jie tiesiog gyvena kitomis sąlygomis ir tyrimas pasidarytų niekinis. Tokie tyrimai realiai ir daromi tik vardan straipsnio, o ne kažką ištirti. Aišku yra čia ir gerų punktų - bet tai tik mano nuomonė, o straipsniu neturiu pagrindo pasitikėti Ryšys su INTP taip pat pastebėtas.
Jzps 2018-02-14 19:35
Būtų įdomu sužinoti kokius gi didžiuosius klausimus svarsto tie, kurie sako, kad visi išvardinti požymiai jiems atitinka...
AAA000 2018-02-14 21:03
nera jokio butinumo tau pasakyt, nes juk vistiek nesuprasi ----------- o beja kurio punkto neatitikai, kad toks nusivyles siuo straipsniu?
vanduo4 2018-02-15 02:35
- Straipsnio punktai yra gerai, bet ko šioje sistemoje trūksta, kad tas protingumas realiai atsiskleistų? Vienos krypties nebuvimas, nes kai mąstai plačiai, tai betkokia siaura veikla tiesiog varo į neviltį, o rezultatas - nei vienas darbas nebaigtas. - O gal aš neteisingai keliu klausimą. Kodėl tas protingumas turėtų skleistis? Juk genialu yra tai, kas paprasta. Kai meška per daug užauga, ją anksčiau ar vėliau sumedžios.
KęstutisPe 2018-02-15 07:23
Nezinau ar teisingai cia raso, nes visi iki vieno punkto visiskai man atitinka ir kaip supratau tai visiems komentavusiems. Nebent visi jau tokie protingi esam.
bahuriux 2018-02-15 07:46
Didžioji dalis čia esančiu ir yra protingi. Nieko keisto, kad mokslu ir technologijomis domisi protingesni nei visi likę.
bahuriux 2018-02-15 08:04
Iš tavo postu sprendžiu, kad ir pats nemažai gvildeni didžiuosius klausimus. Mano temu tikrai nesuvirškinsit :)pvz 2 termodinamokos dėsnio apeidinėjimas, išpildant tai įvairiausiom versijom. Šiluminiu mašinu nk didinimas. Ir dar atlieku viso gyvenimo eksperimentą susijusi su kvantine mechanika (multivisatu hipoteze), sąmone, laisva valia ir kaip tai veikia kasdieniniame gyvenime, šitos hipotezês neskelbsiu, net kai ji bus teorijos lygio. Čia tik kelios temos iš daugelio Juk sakiau, kad sunku suvirškinti bus :)
AAA000 2018-02-15 20:18
protingi nevartoja tokiu terminu kaip "tvirtai tikintis tuom" ar "protas vercia manyt". cia kvailio pozymiai (4 straipsny aprasytas pozymis) protingi vartoja "as ta zinau", arba "to nezinau", arba "tai nesvarbu". ir protingi neabejoja protu. jei mastymo galimybes suskysteja - protingi tiesiog fiksuoja fakta - susilpnejo analizavimo proceso kokybe ar greitis, bet kvailiu nuo to netampama -------- del "visiskai naujo atsakymo", pas protingus taip nebuna. pas protingus buna "patikslinta atsakymo versija, kuri galbut kai ka keicia is esmes". o vat pas kvailius cia tipinis variantas - "viskas is naujo" (cia beja irgi pamineta straipsnyje, 11 pozymis)
Jzps 2018-02-15 21:11
Oho, tikrai, vien nuo temu pavadinimu pradejo svaigt galva o jei rimtai, ačiū, kad pasidalinot, bent vienas atsakė nuoširdžiai, be įsižeidimo ir įžeidinėjimo
AAA000 2018-02-16 16:32
tu neskiri elementaraus dalyko, tai nuomones ispletimo-papildymo naujais faktais, nuo neteisingos nuomones va tame ir yra skirtumas tarp kvailiu ir protingu. kvailiai keitineja nuomones kaip batus, nes jiems nesvarbu kuri nuomone teisinga, jiem tesvarbu, kad ji butu pripazinta - pvz kitu kvailiu daugumos. kad ta nuomone teatrodytu teisinga. protingi elgiasi kitaip - jie nuomone formuoja remdamiesi argumentu pagrindu ir ju nuomone tegalesi pakeist tik jei sugebesi irodyt, kad tie argumentai absurdiski kvailiam sito neimanoma suprast. as nezinau kodel. juos visada reikia itikint va tame ir skirtumas kai susitinki kvaili, tai is jo tik ir tegirdi - tikek, nes ir jis tiki, o tiki todel , nes kazkur kazka girdejo, ar skaite, gali nuoroda pateikt ir pan . o protingas visada sugebes paaiskint argumentus, ar bent jau daugmaz zinos visa argumentacijos kelia, kuriuo reikia nueit, kad kazka pagrist pas protingus nebuna kvailu nuomoniu, o tegali but skyleta argumentacijos grandine - jei tai liecia sudetingus klausimus ten yra vienas is punktu, kur tai apraso - protingesni sugeba izvelgt sudetingesnes sasajas. o tu viska nurasineji, kad reikia keist nuomone tu tiesiog vadovaujiesi kvailiu logika ir tiek
ežys 2018-02-19 18:59
"Protingesni nei manote" dar nereiškia, kad protingi...