Kodėl skrydžio metu nedraudžiama, bet jokiais būdais nepatariama užsisakyti kavos ar gėrimų su ledu?  ()

Yra kelios taisyklės, kurių lėktuve turite būtinai laikytis – klausyti muzikos ar žiūrėti filmą tik su ausinėmis, neužsigrobti porankių, nenusiauti batų. Tebūnie dar viena – niekada negerkite vandens ne iš buteliuko. Net skrydžio įgulos nariai to nedaro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu skrydžio metu panorote kavos, arbatos arba ledukų į savo gėrimą, pagalvokite dar kartą, nes jie bus padaryti su vandeniu iš lėktuvo čiaupo, rašo „Insider“. Anot 2015 m. paskelbtų „International Journal of Environmental Research and Public Health“ tyrimo išvadų, orlaivio vandens bakas – itin palanki terpė veistis bakterijoms. Tai reiškia, kad pačiame vandenyje jų gali būti gausu.

Sąlygos mikrobams veistis susidaro iš dalies dėl to, kad orlaivio vandens bakas yra gana retai visiškai ištuštinamas ir išvalomas. Tyrimo išvadose skelbiama, kad jis ištuštinamas techninės apžiūros metu, kai vanduo tiesiog pats baigiasi, arba žiemą – kad vanduo neužšaltų.

Pastaraisiais metais ne vienas įgulos narys tokiems portalams kaip „Business Insider“, „Travel + Leisure“ ar „Vice“ anonimiškai sakė, kad jie niekada negeria vandens iš lėktuvo čiaupo. Ta pati taisyklė galioja net ir tada, kai jis būna pakaitinamas kavai ar arbatai. 

Yra ir dar viena priežastis, kodėl jūsų kava ar arbata lėktuve gali atrodyti keisto skonio. Žemas slėgis orlaivyje reiškia, kad vanduo čia užverda pasiekęs 90, o ne 100 laipsnių temperatūrą, kurios reikia norint padaryti kokybišką kavą ar arbatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: