Keičiasi NASA biudžetas: jau aiškėja, kokios misijos bus baigtos, kas laukia TKS ir kokie yra prioritetai  ()

Praeitą savaitę JAV Prezidento administracija paskelbė 2019 metų šalies biudžeto planą, kuriame NASA biudžetui siūloma 19,6 milijardo dolerių, t. y. 500 milijonų dolerių daugiau, nei šiemet, bet vis dar beveik 100 milijonų mažiau, nei 2017 metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažiūrėjus į detales matyti, kad biudžetas gerokai skiriasi nuo ankstesniųjų metų: numatoma nutraukti finansavimą plataus lauko infraraudonųjų spindulių teleskopui WFIRST bei net penkioms Žemės stebėjimų misijoms.

Taip pat numatoma panaikinti NASA švietimo skyrių. Tiesa, jį naikinti prezidento administacija buvo pasišovusi ir pernai, bet Kongreso ir Senato balsais jis išlaikė tokį patį finansavimą, kaip ir anksčiau. Taigi šis biuždeto planas turėtų būti vertinamas labiau kaip prezidento norų ir požiūrio atspindys.

Biudžeto planas sudaromas žvelgiant į keleto metų ateitį – šiame aprašomi numatomi pokyčiai net iki 2029 metų. Tarp jų – Tarptautinės kosminės stoties finansavimo pabaiga 2025 metais. Užsimenama, kad galbūt stotį galėtų perimti privatūs investuotojai, kurie panaudotų ją artimojo kosmoso infrastruktūrai vystyti. Tuo tarpu NASA koncentruotųsi sugrįžti į Mėnulį, tam būtų skiriama vis daugiau lėšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()