Kaip kelsime krovinius ateities kosminėms statyboms? Viena kompanija ragina juos iškelti be jokių raketų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintaras64 2018-02-24 17:16
Kažin ar krovinys toje centrifūgoje nesuduš?
Creatium 2018-02-25 09:22
O ne paprastesnė idėja būtų naudoti didelį tramplyną ir magnetinę levitaciją? Kažką pan. jau siūlė, tiksliai neatsimenu kaip tas veiktų.
AAA000 2018-02-25 09:42
aisku kad sudus rusai kita panasu buda bande - elektromagnetine saudykle. saude aliuminio rutulius. tai isgaruodavo nuo trinties i ora ----------- manau realiausias budas tai pakabint kosmine stoti ir bandyt pazaist su kosminiu liftu. nuleist lifto gala i mazdaug 30-40km auksti, o iki jo pakilinet spec lektuvais. tik ten greitis gali but nerealus nuo sukimosi ir trinties net i isretejusi ora. sunku bus pataikyt uzsikabint ant to besiblaskancio galo arba pati sistema gali but nepakankamai stabili, pvz nelaikys itempimo ir truks. bet galetu daryt bent jau bandymus ir tikrint. dabar nieko nevykdo. net imitacines gravitacijos nebando dirbtinai sukurt iscentrine centrifuga... uzsilenke dar kompiuterinio planavimo etape. o cia juk svarbiausi klausimai...
HardAxe 2018-02-25 16:09
Nekalbant apie atspirties tašką, kaip atrodo sveria moderniausias 500kg pakelti galintis 10km ilgio šniūras? (tame tarpe pakabinas turi išlaikyti savo svorį). Ar bent teoriškai tai įmanoma su šiolaikinėm medžiagom, įvertinus jų svorį/tvirtumą/tamprumą?
AAA000 2018-02-25 22:09
tu neivertini to fakto, kad svoris tolyn nuo zemes pavirsiaus mazeja jei butu atrama, tu kosmose nesunkiai judintum visa kosmine stoti, kuri zemes pavirsiuje turi svori gal 1000 tonu eiles ten svarbu tik visokios stumos - traukos jegos ir inercija. juk kosmone stotis suluztu, susilankstytu konstrukcijos ir sudribtu gabalais nuo savo svorio zemes pavirsiuje. o kosmose ji didele ir erdvi, nors ten ant "siuleliu" sukabinta. su balionais galima pakilt gal iki 80km aukscio. su spec lektuvais iki kazkur 40km. taigi "lifto" galas kazkur ten turetu but, ir tesvarbi tik svorio jega, kuri veiks ta gala, su visu krovinio svoriu TEN - ties galu. kuo tolyn - tuo "troso" tempimas tik mazes, krovinio svorio itaka irgi. galbut galima bus tiesiog su kazkokia nedidele raketa krovini nustumt i kosmosa, o pacia raketa nuleist tiesiog trosu. ta prasme vistiek atsimestu labai daug bereikalingo svorio kilojimo, kuris buna raketos kure ir irangoje. o ir nuleist kosmonautus butu galima letais greiciais - nedeginant su rizika atmosferoje visi kiekvienos tonos iskelimai butu nerealiai pigus, keliu euru eiles... cia principe beveik toks pat uzdavinys kaip iskelt kazka is juros dugno. imanoma - bet reikia but virsuje ir turet resursu. kuriuos ten susigabent galima sunkiuoju budu - raketomis. o paskui jau iskelinet "liftu".
gytis13 2018-02-26 09:19
Man geriau patiktų kaip Žiulio Verno knygose - iš patrankos į Mėnulį. Tik vamzdžio reikėtų ilgesnio, kad pagreičiai būtų mažesni.