„Nokia“ kurs Mėnuliui tinkamą 4G ryšį, nes vokiečiai ruošia istorinę misiją - ieškos amerikiečių pėdsakų ir viską transliuos į Žemę  (2)

Mėnulis kurį laiką žmonių jau nebedomina. Paskutinį kartą žmonės vieninteliame natūraliame Žemės palydove lankėsi dar 1972 metais. Visgi, dabar žmonijos akys krypsta į dar neištirtus tolius, todėl vėl prisimenamas ir Mėnulis. Vokiečiai ten nori turėti 4G ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apollo 17 buvo paskutinė misija, kuriose metu žmonės išsilaipino Mėnulyje. Po to dėmesys Žemės palydovui išblėso, pinigai buvo skiriami kitiems tyrimams. Dabar „Nokia“ ir „Vodafone“ nori Mėnuliui suteikti 4G ryšį tam, kad vokiečių kompanija „PTScientists“ galėtų gyvai transliuoti savo misiją ir jos rezultatu. Tai bus pirmasis ne valstybės surengtas nusileidimas Mėnulyje.

Aišku, leisis ne žmonės, o pora robotų. Jie turėtų patyrinėti Apollo 17 nusileidimo vietą. Didelis dėmesys bus skiriamas daiktams, kuriuos čia apsilankę žmonės paliko - automobiliui, šiukšlėms, pėdsakams ir pakilimo platformai. Įdomu tai, kad robotai dėvės „Audi“ žiedus - būtent šis vokiečių automobilių gamintojas tapo „PTScientists“ partneriu kuriant mėnuleigius.

Bus surinkta daug vaizdinės medžiagos, kurią reikės kažkaip parsiųsti į Žemę. Galima tai daryti įprastu būdu, tačiau tai užtrunka labai ilgai. Gal jis ir būtų pasirinktas, tačiau kompanija nori rengti ir gyvas transliacijas internetu.

Įsivaizduokite, koks tai būtų pasiekimas - prisėdę prie savo kompiuterio galėtumėte gyvai stebėti Saulės ar net Žemės patekėjimą Mėnulyje, apžiūrėti istorinę Apollo 17 nusileidimo vietą, Mėnulio kraštovaizdį. Aišku, viskas būtų transliuojama HD formatu. 4G technologija taip pat leis dviem „PTScientists“ robotams bendrauti tarpusavyje. Pats 4G modulis bus labai lengvas - svers apie 900 gramų. Tačiau daug techninių detalių neatskleidžiama - tikriausiai todėl, kad įrenginys nėra visiškai užbaigtas.

Pernai „PTScientists“ kalbėjo, kad misija bus pradėta 2018-ųjų pabaigoje. Visgi, dabar „Vodafone“ teigia, kad „Falcon 9“ 4G modulį iškels tik 2019 metais. Neaišku, kada į Mėnulį iškeliaus „PTScientists“ robotai. Kompanija yra privati ir misija kainuos kelias dešimtis milijonų dolerių, todėl entuziastai per daug vilčių neturi. Nors kol kas viskas atrodo patikima ir gerai apgalvota, situacija gali keistis artėjant prie misijos pradžios.

Kita vertus, tai būtų išties neeilinė misija, kuri ne tik padėtų daugiau sužinoti apie Mėnulį, apžiūrėti Apollo 17 nusileidimo aikštelę, bet ir leistų viso pasaulio žmonėms įsitraukusiems stebėti šį istorinį įvykį. O ir paneigtų populiarias sąmokslo teorijas apie NASA sufalsifikuotą išsilaipinimą Mėnulyje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai (2)