„Tai yra kažkas tokio, kas gali būti padėta ant stalo ir generuoti energiją iš to, ko atrodo nėra“: Masačusetso technologijų instituto mokslininkai sukūrė pirmąjį termoreaktorių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-03-16 13:46
Tokiu principu kažkas siūlė pasigaminti nemažą talpą ~200-500l surinkti šiluminei energijai iš saulės kolektorių ir paskui panaudoti grindinam šildymui. Kai yra šilumos perteklius saulės energiją sukaupia (tam tikrų lydimosi savybių) parafinas panaudodojamas fazių virsmas iš kieto būvio į skystą, tuo metu parafinas sugeria šiluminę energiją, daug labiau nei vanduo. Paskui kai reikia atiduoda tą sukauptą energiją į šildomų grindų kontūrą ir tuo pačiu metu vyksta kitas fazių virsmas iš skysto į keitą būvį. Šitas principas buvo naudojamas sovietmečiu moterų bigudukams (su parafino užpildu) plaukams sugarbanoti. O straipsnyje jie patobulino pačios talpos šiluminio perdavimo savybes ir grafenas visiškai nebuvo reikalingas čia labiau marketinginis triukas nei iš reikalo, pilnai tą darba atliktu ir vario vielos tanki raizgalynė. O šilumos skirtumas tame prietaise yra būtinas vienu ar kitu paros metu ir netgi energijos gaminimo metu, kitaip neveiks peltje termo elementai. Beja energija gaminama tiek diena kai šildomas parafinas, tiek naktį kai jis vėsinamas, nes abiem atvejais yra temperatūrų skirtumas tarp aplinkos ir parafino.
punktyras 2018-03-16 19:12
vandens šiluminė talpa 4,19 kJ/kg parafino šiluminė talpa 2,13 kJ/kg vandens lydymosi šiluma 334 kJ/kg parafino lydymosi šiluma147 kJ/kg vario šiluminis laidumas 401 W·m⁻¹·K⁻¹ grafeno šiluminis laidumas 2000 – 5000 W·m⁻¹·K⁻¹ priklausomai nuo formos
bahuriux 2018-03-18 13:11
vandens lydimosi šiluma čia nereikalinga palyginimui, nes tas prietaisas susprogtu je kas bandytu užšaldyti ir atšildyti. tik parafino lydimpsi saivitoji šiluma ir net parafino savitoji šiluma nelabai čia kažką reiškia, konkrečiai šiuo atveju. Nesvarbu, kad ir milijardą kartu gali didinti šilumos laiduma šito prietaiso, arba to kurį aš aprašiau efektyvumo nepadidintum labiau nei 1-2%, nes vario šilumos laidumas ir taip labai didelis.
AAA000 2018-03-18 19:43
principas kaip akmenu prie lauzo. ikaitini akmeni, o tada jis sildo ora aplink, nors lauzas nebedega. tik cia mazesnius energijos kiekius naudoja. nemanau, kad bus galima padaryt kazkoki kompaktiskai efektyvu prietaisa... ir kitas minusas - jei nebus dideliu paros svyravimu - prietaisas isvis neveiks...