Ši konstrukcija saugos ir žmones, ir tausos gamtą - ką sugalvojo danai?  ()

Apsaugos nuo potvynių sistemoje, kurią centrinei Danijos vietovei sumanė architektai „CF Møller“, dera urbanizacija, klimato kaita ir gamtos išsaugojimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Storkeengen“ („Gandro pieva“) pavadintas architektūrinis statinys skirtas apsaugoti greta esantį Randerso miestą nuo potvynių, o šalia esančius laukus paversti nacionaliniu pelkių parku.

Dažnai potvynių plaunam Randersui stichijos pavojus šylant klimatui tik didėja. Dėl jo geografinės padėties besiplečiančiam miestui tenka susidurti su pakilusiu šalia tekančios upės lygiu.

Paaukštinti takai iš maumedžio lentų lanku tiesis nuo pats miesto per vandeniu užliejamas pievas iki uosto ilgiausioje šalies Gudeno upėje.

Praėję besiganančius galvijus lankytojai tako centre pasieks pusmėnulio formos platformą.

Iš lynų sunertas tinklas užpildys pusmėnulio vidurį. Tai – zona norintiems prisėsti, rašo dezeen.com. Kai bus baigtas įgyvendinti „Storkeengen“ projektas, prieš miestą plytinčios pievos bus paverstos pelke.

Nuo namų stogų, mašinų aikštelių ir kelių sutekantis vanduo specialiais kanalais pirmiausia pasieks pelkes, o tik po to, kai gamta atliks savo darbą ir vandenį išvalys, jis grįš į Gudeno upę. Pokyčiai šioje Danijos vietovėje bus pradėti 2018-ųjų rudenį. Darbus tikimasi baigti 2021-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(5)
(10)

Komentarai ()