Kas nutiktų, jei 47 dienas nesituštintumėte? Gali būti, kad toks streikas jums padėtų išvengti belangės  ()

Dauguma žmonių tuštinasi kiekvieną ar bent jau kas antrą dieną. Tačiau išskirtiniais atvejais poreikį tuštintis galima užslopinti ir ilgesnį laiką. Kuo tai gresia? Vienas vyras Jungtinėje Karalystėje buvo įtariamas savo kūne slepiantis narkotikus. Tam, kad išvengtų bėdos jis 47 dienas nesituštino. Jam tai padėjo išsisukti, bet kas galėjo nutikti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lamarr Chambers buvo įtariamas savo kūne slepiantis narkotikus, kurie turėjo pasišalinti su išmatomis. Chambersas buvo sulaikytas ir pareigūnai ilgai laukė, kol vyrą pričiups su įkalčiais. Įvairūs laisvinamieji vaistai šiuo atveju negalėjo būti naudojami be teismo sutikimo, todėl buvo pasirinktas paprastesnis būdas - laukti. Tačiau Chambersas buvo kantrus. Jis mažai valgė ir atsispyrė norui tuštintis. Net 47 dienas. Tuomet buvo išvežtas į ligoninę, o kaltinimai buvo panaikinti. Tiesa, Chamberso advokatas šią istoriją neigia, kartodamas, kad Chambersas jokių narkotikų neslėpė.

Gydytojai teigia, kad žmonių tuštinimosi dažnis yra labai skirtingas. Vieni gali tuštintis kasdien, kiti - triskart per savaitę. Tačiau 47 dienos be prisėdimo ant tualeto yra labai retas ir nepatogus reiškinys, galintis sukelti ir labai didelių sveikatos problemų.

Sulaikytos išmatos susispaudžia ir kietėja. Susidaro kietų išmatų kamuolys - vėliau apsilankius tualete laukia sunkus ir skausmingas pusvalandis. Tačiau ir jo gali nepakakti - kartais operacija būna tiesiog būtina. Priklausomai nuo to, ką žmogus valgo, jis gali pradėti nelaikyti išmatų. Už minėto sukietėjusio išmatų luito susidaro didžiulis spaudimas, kuris gali sukelti ir ilgalaikių sveikatos problemų.

Žarnyne gali atsiverti žaizdos, vėliau gali prasidėti net ir kraujo užkrėtimas. Sukietėjusios išmatos taip pat gali perrėžti vidinę žarnų sienelę, gali prasidėti kraujavimas. Galiausiai išsituštinus greičiausiai bus pažeista išangė. Tai gali sukelti ir išmatų nelaikymą, ir kitas sveikatos problemas ateityje.

Įdomu ir tai, kad gydytojai teigia, jog net ir išsituštinus neateis palengvėjimas. Žarnos gali būti prisitaikiusios prie išmatų kamuolio, todėl jį pašalinus žmogui gali kurį laiką skaudėti. Taigi, savaime aišku, kad nieko panašaus daryti tiesiog nereikėtų, net jei galimam narkotikų pervežėjui tai padėjo išsisukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()