Tiesiog tobulai paprastas išradimas: sugalvojo, kaip išgauti vandenį su saulės spinduliais (Video)  (7)

Prancūzų išradėjai mano radę būdą pagirdyti visus pasaulio trokštančius. Stebėdami salotų indelyje besikaupiančius vandens lašus, jie sumanė pasitelkti elementarius fizikos dėsnius ir sukurti įrenginį, kuris galėtų kurti geriamąjį vandenį iš negeriamo ar tiesiog iš saulės spindulių. Kūrėjai neabejoja, kad kraštuose, kur vanduo brangesnis už auksą, jų išradimas bus itin populiarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulyje daugėjant vietų, kur stinga geriamojo vandens, prancūzų išradėjai sukūrė įrenginį, kuris, jų teigimu, gali išgelbėti nuo troškulio net dykumoje. Vos kiek daugiau nei metro skersmens skaidrus rutulys galėtų išgelbėti nuo mirties iš troškulio.  

Projekto inžinierė Laura Stanck pasakoja, kad jų sumanytame rutulyje yra jūros vanduo, kuris, veikiamas saulės šilumos ir spindulių, išgaruoja ir susikondensuoja ant rutulio sienelių. Tuomet į apačią suteka distiliuotas geriamasis vanduo.  

Kompanija neabejoja, kad įrenginiai sparčiai populiarės, nes prognozuojama, kad po 12 metų geriamojo vandens paklausa išaugs 50 procentų.

Išsamiau – Julijos Petrošiūtės pasakojime (žiūrėti nuo 1:42:05) :

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(8)
(14)
(-6)

Komentarai (7)