10 populiarių mitų apie sveikatą: vis dar tikite, kad pienas stiprina kaulus, o morkos leidžia matyti naktį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-04-24 09:56
Pirmi keturi mitai nevisai mitai, dalis tiesos yra tuose mituose. Kiti tikri mitai. 1. obuolys žinoma kad neapsaugos nuo virusų, bet sveikesnis organizmas su stipresniu imunitetu bent iš dalies apsigins nuo kitokio tipo ligų, ar net tos ligos net ir nepasireikš. 2.Šviežias pienas gal ir nėra sveika daugeliui žmonių, dėl netoliaruojamos laktozės, bet raugintas pienas, kefyras, jogurtas (neperdaug saldintas) labai sveiki žmonėms. Norėčiau pamatyti tuos tyrimus, palie kurius neigia pieno naudą. Tipo palei juos jokie kalcio ir vitamino D papildai, nei pieno produktai nereikalingi žmogui? O čia sakoma kitaip http://www.manosveikata.lt/lt/aktualijo ... ina-kaulus Tai dabar 3. Šokoladas sukelia spuogus jei žmogus turi alergiją. 4. Peršalus žinoma, kad galima valgyti ledus, ypač jei skauda gerklė. Taip pat galima palysti po lediniu vandeniu ir iškart išbėgti į lauką prie -10C . Galima, kas jums uždraus taip daryt, bet ar protinga ir į sveikatą?
UTF16 2018-04-24 11:51
Į šituos pramoginius straipsnius labai rimtai nežiūrėk. Pieno produktai neturi nieko tokio unikalaus ir tai nėra patikimas vitaminų ir (išskyrus kai kurių rūšių sūrį) kalcio šaltinis. O vitamino D papildus turi vartoti visi be išimties.
FtBall 2018-04-24 12:27
Labai, labai prieš tavo tokią mintį. Išvis, nesuprantu, kodėl žmonės sugalvojo skirstyt maistą į "sveiką" ir "nesveiką". Kolega irgi sugalvojo, kad bulvės yra nesveikas maistas. Dabar jau atsiranda ir kam pienas nesveikas. Nėra tiesiog "sveika" arba "nesveika". Labiau reiktų pakeist į "sveika, jeigu..." ir "nesveika, jeigu...". Kažkodėl ir mitybos specialistai komentuoja, kad ligoninėje "šlapenkos" gabalėlis kartą per savaitę nėra blogai.. Bet kasdien valgyt "šlapenką" - visiems aišku, kad blogai. Tokie absoliutūs teiginiai, kaip "visi be išimties", "produktas X yra nesveikas" - beveik visada yra klaidingi. Ko gero tik apie rūkymą galima pasakyt, kad iš sveikos gyvensenos pusės jis yra išskirtinai tik žalingas. Nors ir tam galima prieštaraujančių argumentų sugalvot.
UTF16 2018-04-24 12:36
Žinau, skamba radikaliai, bet... 83 % vaikų turi vitamino D stoką: https://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos ... d=66064138 Vos 3 % moksleivių turi tinkamą vitamino D lygį: http://www.hi.lt/uploads/pdf/visuomenes sveikata/2013.priedas1/VS 2013 priedas Nr1 ORIG S Miesto abiturientes.pdf Vos 13 % Lietuvos gyventojų turi optimalų vitamino D lygį: http://sosdiagnostika.lt/paslaugos/krau ... as-d-d2d3/ „Absoliučiai visiems“ gal ir skamba labai griežtai, bet tai yra labai arti tiesos. Šito vitamino trūkumas man asmeniškai buvo visiškai sugriovęs gyvenimą. Pieno produktai – sūriai, varškės ir jogurtai – nepadėjo. Iš patirties galiu pasakyti, kad apatinė normos riba (30–40 ng/ml) iš esmės reiškia trūkumą, o rekomenduojama 500 tarptautinių vienetų per dieną norma yra verta anekdoto.
FtBall 2018-04-24 13:08
Manau, kad tiesiog yra bendra problema, kuri sukelia daug įvairių sveikatos trūkumų, neapsiribojant vien vitamino D trūkumu. Ko gero daugiau naudos suteiktų švietimas, kaip išvengti problemos. Nes žmonės dažnai tiesiog negalvoja apie problemos sprendimą, o tik apie pasėkmių pašalinimą. Vienas pavyzdys - klasiokė bakalauriniam darbui darė apklausą, kurioje vienas iš klausimų buvo - Kodėl lankotės sporto salėje? Berods 2 trečdaliai žmonių lankosi ne dėl sveikatos ar fizinės būklės, o dėl išvaizdos.
Shinigami 2018-04-24 14:02
O tai kodėl tu į savo pramoginius straipsnius apie veganizmą žiūri rimtai? Ir net kitiems aktyviai juos propaguoji?
UTF16 2018-04-25 10:48