Kaip atsikratyti žagsulio? Populiarėja naujas būdas, kuris išbandžiusiųjų teigimu yra labai efektyvus (Video)  (1)

Gerti daug vandens, išgąsdinti, sulaikyti kvėpavimą – tai kelios iš priemonių, kurios, tikima, gali padėti nuo užklupusio įkyraus žagsulio. Pastaruoju metu visuomenėje sklando dar vienas, iš pirmo žvilgsnio, keistas būdas, kuris, neva, nuramina žagsulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie žmonės sako, kad šis būdas jiems labai patinka ir yra išties efektyvus, kiti teigia, jog jis neveiksmingas.

Išbandykite patys:

1. Į stiklinę prisipilkite vandens.

2. Pasilenkite, pridėkite lūpas prie stiklinės krašto, kuris yra toliau jūsų kūno, ir atsigerkite gurkšnio vandens. Jei reikia, pakartokite.

Kaip atrodo šis metodas ir kodėl jis veikia - video siužete

Vilniaus Antakalnio poliklinikos Šeimos gydytoja Simona Dikšienė sako, kad šis būdas – mediciniškai aiškinama ryklės stimuliacija.

Gydytoja išskyrė dažniausias žagsulio priežastis: staigus skrandžio ištempimas (valgymas ir gėrimas paskubomis, gazuotų gėrimų vartojimas ir pan.), staigūs aplinkos temperatūros pokyčiai, toksinių medžiagų įtaka (alkoholis, rūkymas), infekciniai ir virškinamojo trakto susirgimai, emocijų sutrikimai bei retai neurologiniai susirgimai.

„Žagsulio metu refleksiškai, tai yra nepriklausomai nuo žmogaus valios, susitraukinėja diafragma ir tai sukelia staigų oro įkvėpimą bei balso stygų užsivėrimą“, – sakė S. Dikšienė. Ar žagsulys pavojingas? Kaip sako Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja, žagsulys pavojingas tik tuomet, kai priepuoliai užsitęsia ilgiau kaip 24-48 valandas ir kartojasi.

Tokiu atveju asmenį rekomenduojama papildomai tirti dėl galimų rimtų susirgimų. „Žagsulys dažniausiai praeina savaime, todėl tiesioginio medikų įsikišimo reikalauja labai retai“, – sako gydytoja.

Jei žagsuliui nuraminti nepadeda prieš tai pristatytas būdas, Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja S. Dikšienė pataria išbandyti ir kitus:

  • Kvėpavimo manevrai: kvėpavimo sulaikymas, dažnas ir gilus kvėpavimas, kvėpavimas į maišelį.
  • Nosies ir ryklės dirginimas: nosies pagrindo ar duobutės virš viršutinės lūpos spaudimas, ryklės skalavimas (gargaliavimas), greitas šalto vandens gėrimas, čiaudulio ar žiaukčiojimo sukėlimas.
  • Klajoklio nervo dirginimas (atlikti tik su medikų priežiūra): akių obuolių spaudimas, kakle esančios miego arterijos masažas.
  • Skrandžio ištuštinimas: vėmimo sukėlimas, ilgesnis nevalgymas.
  • Diafragmos nervo nuraminimas: šalčio dėjimas viršutinėje pilvo dalyje, masažas.
  • Akupunktūra.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (1)