Internete plinta mutavusio ožio ir baisių kiaulių nuotraukos: atsitiktiniai atvejai ar žemės ūkio pasekmės? (Video)  ()

„Facebook“ išplito nuotraukos, kurias ten įkėlė ožio mutanto šeimininkai. Artimuosiuose Rytuose gyvenantis ožys lyginamas su dinozauru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informaciją paviešinę žmonės rašo, kad ožys gimė Sirijoje. Iš nuotraukų matosi, kad ožys turi milžinišką galvą. Jį šeimininkai parduoda dėl baisios išvaizdos.

Nenutyla diskusijos ir dėl visame pasaulyje užfiksuojamų gyvūnų mutacijų atvejų. Vieni kaltina agresyvią selekciją žemės ūkyje ir net per didelį chemikalų kiekį, kiti mano natūraliai vykstančias genetines mutacijas. Tačiau oficialiai nė vienai tarnybai nepavyko išsiaiškinti tikslių priežasčių bei užkirsti tam kelią.

Agresyvios selekcijos pavyzdys gali būti kai kurios šiuolaikinės kiaulės. Kiaulių ūkis dėmesio centre atsidūrė po to, kai buvo paviešintos ten laikomų kiaulių ir paršelių nuotraukos. Pirmąsias nuotraukas tarnybos paviešino dar prieš kelis mėnesius, tada buvo skelbiama, kad kuo skubiau bus imtasi priemonių.

Jau tada keistos raumeningos kiaulės pribloškė ne vieną, pastarosiomis savaitėmis jos pateko į dėmesio centrą, išstūmę vaikų ir šunų problemas. Vaizdai iš tiesų trikdantys. Iš Kambodžos ūkio viešai skelbiami vaizdo įrašai ir nuotraukos internautams kelia dar daugiau pykčio – akivaizdu, kad kiaulėms labai sunku judėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()