3 paprastos ir pigios priemonės balinti dantims: nekenkia emaliui, o veikia efektyviai (Video)  ()

Yra trys įprasti produktai, kurie nekainuoja tiek, kiek dantų balinamosios priemonės, ir nekenkia emaliui, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Be to, priduria medikas, jie ne tik balina dantis, bet ir burnoje naikina bakterijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Profesoriaus žodžiais, pirmas – juodasis šokoladas, kuriame daugiau nei 70 proc. kakavos ir mažai cukraus: „Tyrimais nustatyta, kad šokoladas turi antibakterinį poveikį. Antra – kai toks šokoladas ilgai kramtomas, burnoje pradeda išsiskirti tiek seilių, kad jos nuvalo visą dantų paviršių. Seilės yra šarminės, o bakterijas tai žudo.“

Taigi, pataria A. Unikauskas, įsidėkite į burną gabaliuką šokolado ir visai neskubėdami jį kramtykite. Pajusite, kad seilių išsiskiria daugiau nei kramtant kokį kitą maistą. Be to, kol kramtote šį šokoladą – naikinate blogąsias bakterijas burnoje.

Dar vienas produktas – fermentinis sūris. „Fermentuoti produktai sąveikauja su seilėmis ir rūgštinė burnos terpė virsta šarmine. O šarminėje terpėje bakterijos neišgyvena ir negali daugintis“, – sako medikas.

Ir trečias visiems žinoma produktas, priduria A. Unikauskas, – graikiniai riešutai: „Jie tarsi gramdiklis – kramtant švelniai valo dantų paviršių.“

Beje, primena profesorius, per dieną galima suvalgyti 25 g juodojo šokolado, 150 g sūrio ir 40 g graikinių riešutų.

Plačiau – laidos „Klauskite daktaro“ įraše (žiūrėti nuo 33:20)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()